21:53 11.12.2020

З 14 грудня розпочнеться прийом заявок підприємців на отримання компенсацій, для здійснення виплат до початку січневого посилення карантину

2 хв читати
З 14 грудня розпочнеться прийом заявок підприємців на отримання компенсацій, для здійснення виплат до початку січневого посилення карантину

Кабінет Міністрів протягом тижня прийняв низку рішень, щоб підприємці змогли подати заявки і отримати передбачену законодавством державну допомогу ще до введення посиленного карантину, який буде діяти з 8 до 24 січня 2021 року. Подача заявок почнеться з 14 грудня, заявила заступник керівника Офісу президента України Юлія Ковалів в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Порядки і постанови, які прийняв уряд і які повинні бути опубліковані в найближчі дні, спрямовані на те, щоб допомога була виплачена перед введенням посиленого карантину. З початку наступного тижня можна буде подавати заявки. Вони будуть подаватися в електронній формі", - зазначила вона.

Ковалів нагадала, що претендувати на компенсації можуть фізичні особи - підприємці, які не менше трьох місяців платили єдиний соціальний внесок, або наймані працівники, за яких ЄСВ платить роботодавець, діяльність яких через посилений карантин буде зупинена.

Заступник керівника зазначила, що допомога роботодавцям спрямована на те, щоб вони змогли зберегти штат і після локдауну швидко відновили повноцінну роботу.

За словами Ковалів, держава прагне частково компенсувати підприємцям втрати, які вони змушені будуть понести введеними урядом обмеженнями в роботі. Зокрема, на цей період скасовується плата за оренду приміщень комунального і державного майна. Також передбачені компенсації середньомісячного сплаченого підприємствами єдиного соціального внеску, а ФОПи першої групи на шість місяців звільнили від сплати єдиного податку та ЄСВ.

Заступник керівника Офісу президента зазначила, що на сьогодні весь пакет програм державної підтримки бізнесу і громадян при локдауні становить близько 12 млрд грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА