07:37 12.12.2020

МЗС України про висновки прокурора МКС: Це чіткий сигнал підтримки світовою спільнотою невідворотності правосуддя за скоєні в Україні злочини

2 хв читати
МЗС України про висновки прокурора МКС: Це чіткий сигнал підтримки світовою спільнотою невідворотності правосуддя за скоєні в Україні злочини

У Міністерстві закордонних справ України вітають завершення прокурором Міжнародного кримінального суду (МКС) попереднього вивчення ситуації в Україні, наголошують важливість відповідальності всіх винних у порушенні прав і свобод людини на Донбасі і в Криму.

"Сьогодні пані Прокурор Міжнародного кримінального суду оголосила про завершення етапу попереднього вивчення подій, що мали місце в Україні, починаючи з 20 лютого 2014 року. Прокурор дійшла висновку про те, що Міжнародний кримінальний суд має юрисдикцію розглянути справу по суті і вона готова почати розслідування. Міністерство закордонних справ України вітає такий висновок", - йдеться в коментарі, оприлюдненому прес-службою відомства в п'ятницю ввечері.

У МЗС України висловили впевненість, що залучення інструментів МКС дозволить залучити до відповідальності осіб, які вчинили військові злочини і злочини проти людяності на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу.

"Незалежно від їх політичних посад, на лаві підсудних повинні опинитися всі особи, які здійснювали і здійснюють страшні злочини проти України і українського народу", - сказано в коментарі зовнішньополітичного відомства.

Зазначається, що в рамках наступного етапу справа передається на розгляд суддів досудової палати МКС для прийняття рішення про відкриття повноцінного кримінального розслідування.

"Розцінюємо висновок пані Прокурора як чіткий сигнал підтримки світовою спільнотою невідворотності правосуддя за скоєні в Україні злочини. Міжнародне право залишається ефективною формою захисту прав і свобод людини, а всі, хто його зухвало порушує, будуть неодмінно покарані", - наголосили українські дипломати.

Україна визнала юрисдикцію МКС двома заявами МЗС відповідно до п.3 ст.12 Римського статуту, представленим 17 квітня 2014 у справах Майдану і 8 вересня 2015 щодо злочинів проти людяності та воєнних злочинів, скоєних на її території.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА