08:32 12.12.2020

Світовий банк ухвалив виділення Україні $ 300 млн кредиту на боротьбу з COVID-19 і модернізацію системи соцдопомоги

2 хв читати
Світовий банк ухвалив виділення Україні $ 300 млн кредиту на боротьбу з COVID-19 і модернізацію системи соцдопомоги

Рада виконавчих директорів Світового банку (СБ) в ніч на суботу прийняла рішення про надання Україні позики $ 300 млн для Другого додаткового фінансування, спрямованого на подолання наслідків пандемії COVID-19, до проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".

"Заходи соціального захисту, на забезпечення реалізації яких надається нова позика, допоможуть уряду України профінансувати програми соціальної допомоги з метою уберегти близько 1 млн українців від потрапляння за межу бідності", - наводяться в релізі банку слова його регіонального директора у справах країн Східної Європи (Білорусь, Молдова і Україна) Арупа Банерджі.

За його словами, підтримка, яка надається Україні Світовим банком для захисту малозабезпечених громадян, які серйозно постраждали в результаті спалаху COVID-19, є потужною протидією бідності.

СБ нагадує, що рішення про перше додаткове фінансування за зазначеним вище проектом у розмірі $ 150 млн було прийнято 30 квітня цього року.

За прогнозами банку, через наслідки пандемії рівень бідності в Україні може вирости на 4 процентних пункти, досягнувши до кінця 2020 року близько 23%.

Його експерти наголошують, що криза через пандемію COVID-19 вимагає введення в країні оперативних заходів реагування на надзвичайну ситуацію та надання громадянам екстреної грошової допомоги. Він також виявив потребу в зміцненні інфраструктури соціального захисту і розвитку систем, здатних забезпечити здійснення виплат населенню в умовах кризи.

"Виділені кошти допоможуть Україні профінансувати нагальні заходи в сфері соціального захисту щодо подолання наслідків пандемії COVID-19, які передбачають екстрені грошові виплати тим громадянам і домогосподарствам, які втратили роботу або джерела доходу в результаті пандемії", - наголошується в повідомленні.

Друге додаткове фінансування підтримає введення системи призначення соціальної допомоги в режимі онлайн і розширення системи виплат соціальних допомог та пенсій шляхом прямих грошових переказів через банківські рахунки. Виплати сім'ям з низьким рівнем доходу будуть здійснюватися за чинною програмою державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, уточнив СБ.

Крім того, позика підтримає зміцнення системи соціального захисту в Україні в наступні роки. За оцінками банку, 60% громадян України, які перебувають на межі бідності через економічні наслідків спалаху COVID-19, поки не є одержувачами соціальної допомоги за однією з чинних програм соціального захисту.

Проект "Модернізація системи соціальної підтримки населення України", впровадження якого триває в Україні ($ 750 млн, включно з двома додатковими фінансуваннями), підтримує реалізацію реформ, спрямованих на зниження рівня бідності, сприяє здійсненню державної політики, покликаної захистити нужденних громадян, і впровадженню програм планомірного виведення сімей зі стану бідності.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА