12:29 12.12.2020

Оборонний бюджет США передбачає $250 млн допомоги Україні та летальне озброєння

2 хв читати
Оборонний бюджет США передбачає $250 млн допомоги Україні та летальне озброєння

Ухвалени Сенатом США закон про асигнування на національну оборону (NDAA) на 2021 рік передбачає $250 млн у вигляді допомоги Україні у сфері безпеки для фінансування додаткового навчання, летальне і нелетальне озброєння та техніку, а також надання консультаційних послуг українській армії, повідомив сенатор США Роб Портман.

"Я аплодую своїм колегам по Сенату за те, що вони ухвалили звіт конференції NDAA на 2021 фінансовий рік, який чітко дає зрозуміти, що Америка підтримує український народ в його боротьбі за демократичне, процвітаюче і незалежне майбутнє перед обличчям російської агресії", - сказав Портман, наголошується в прес-релізі на його офіційному сайті в п'ятницю.

Крім того, $75 млн з $250 млн призначені спеціально для озброєння летального характеру, що на $25 млн більше, ніж у 2020 фінансовому році.

У звіті конференції міститься пропозиція Портмана, що вимагає від Міністерства оборони США розробити нову багаторічну стратегію підтримки розвитку Збройних сил України, збільшуючи їх можливості і забезпечуючи ресурсний план для допомоги США у сфері безпеки. Цей звіт дасть змогу краще синхронізувати і розставити пріоритети щодо майбутньої допомоги США у сфері безпеки Україні, виявляючи прогалини і недоліки, які необхідно усунути.

Також цей звіт конференції розширює положення Портмана, внесені в попередні NDAA, які обумовлюють значну частину допомоги США у сфері безпеки найважливішими реформами оборонного сектору в Україні, включно з посиленням цивільного контролю над збройними силами і поліпшенням можливостей самозабезпечення, управлінням запасами і безпекою секретних іноземних технологій.

"Українські військові мужньо боролися проти російської агресії на Донбасі і домоглися величезних успіхів. Я давно виступав за розробку всеосяжного, багаторічного плану допомоги у сфері безпеки, і я радий, що ухвалений Сенатом звіт про конференцію NDAA на 2021 фінансовий рік змушує Міністерство оборони і Державний департамент шукати способи допомогти українським військовим продовжити їх траєкторію зростання в професійному плані", - пояснив Портман.

Сенатор додав, що закликав уряд України продовжувати свої зусилля з викорінення корупції і був автором минулих законів, що пов'язують допомогу з продовженням антикорупційної реформи.

"Ці умови зберігаються, і я з нетерпінням чекаю побачити, як уряд президента Зеленського продовжить просуватися вперед в антикорупційному порядку денному", - зазначив сенатор.

Портман запевнив, що Конгрес США продовжить стежити за тим, щоб українські Збройні сили володіли необхідними можливостями для захисту своєї суверенної території - на суші, на морі і в повітрі.

Законопроект тепер надішлють на підпис президенту США.

Як повідомлялося, Сенат Конгресу США в п'ятницю проголосував за законопроект про оборонний бюджет на фінансовий 2021 рік. На підтримку законопроекту висловилася переважна більшість сенаторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загублену картину Густава Клімта продано за €30 млн

Xiaomi отримала понад 70 тис. замовлень на електромобілі, розраховує поставити 100 тис. у 2024 р.

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА