12:50 12.12.2020

У Запоріжжі під час обрання голови облради сталися бійки, в роботі сесії оголошено перерву

2 хв читати
У Запоріжжі під час обрання голови облради сталися бійки, в роботі сесії оголошено перерву

Голосування новообраних депутатів Запорізької обласної ради за голову облради в суботу вночі завершилося бійкою і звинуваченнями у фальсифікаціях. У роботі сесії оголошено перерву до 15 грудня, повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Перша сесія Запорізької обласної ради розпочалася в п'ятницю вдень, а завершилася пізно вночі. Голосування, проведення якого мало відбуватися в таємному режимі, стартувало близько 1:20 ночі.

На посаду голови Запорізької обласної ради були висунуті дві кандидатури – нинішній голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін - від Партії "Слуга народу", а також генеральний директор ТОВ "Будсервіс" Геннадій Шевченко – від Партії "Єднання" Володимира Буряка (Буряк - мер м.Запоріжжя).

За словами деяких депутатів Запорізької облради, перед голосуванням виникла "негласна коаліція, створена представниками "Слуги народу", "Опоблоку" і "Батьківщини", які намагалися обрати головою облради нинішнього голову Запорізької ОДА Боговіна".

Водночас кандидатура Боговіна не набрала потрібної кількості голосів: з 84 депутатів за нього проголосувало 40.

Як зазначив на своїй сторінці в соцмережах депутат від "Європейської солідарності" Ігор Артюшенко, в Запорізькій облраді сталася "нечесна поразка".

"Так, депутати в бюлетенях ставили не "плюсики" або "галочки", а свої номери! Ба більше, коли вони зрозуміли, що нечесно програли - кандидат від "Слуг" набрав 40 голосів (необхідний мінімум 43) - намагалися винести бюлетені із залу. Але їм це не вдалося. Бюлетені були повернуті. На заклики депутатів оголосити результатів голосування вони відмовилися, а лічильна комісія банально втекла із залу разом з головою ОДА. В обласній раді бувало всяке. Але такої ганьби ще не було", - написав Артюшенко.

У роботі сесії Запорізької обласної ради оголошено перерву до 14:00 15 грудня. Запорізькі депутати звернулися в поліцію з вимогою дати правову оцінку того, що відбувається і порушити кримінальне провадження.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА