14:35 12.12.2020

Татаров має намір подати позов проти Ситника

2 хв читати
Татаров має намір подати позов проти Ситника

Заступник керівника Офісу президента України Олег Татаров заявив, що подаватиме позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника.

"На початку тижня щодо директора НАБУ Ситника я подам позов про захист честі, гідності та ділової репутації. Кожен чиновник має відповідати за свої слова і дії", - написав Татаров у своєму Telegram-каналі в суботу.

Він наголосив, що в п'ятницю Ситник знову назвав його прізвище разом з підозрюваними у скоєнні низки злочинів фігурантами будівельних скандалів і вимагає від директора НАБУ негайно спростувати недостовірну інформацію або публічно продемонструвати суспільству докази його причетності до протиправної діяльності.

"Я наполягаю також на незалежній міжнародній або вітчизняній експертизі будь-яких електронних, відео або аудіо даних, нібито з моєю участю в незаконній діяльності і ще раз наголошую, що нікому не вдасться через фальсифікацію кримінальних справ вплинути на мої переконання і позицію на ввіреній мені області роботи", - заявив Татаров.

Також він зазначив, що пов'язує зазначені звинувачення зі своєю системною роботою щодо зміцнення незалежності в правоохоронних органах.

"Буду твердо дотримуватися національних інтересів країни і максимально професійно виконувати свої обов'язки", - підсумував він.

Як повідомлялося, раніше джерела в правоохоронних органах розповіли агентству, що антикорупційні органи розслідують факт можливої причетності заступника керівника Офісу президента України Олега Татарова до фальсифікації експертизи у справі про заволодіння майном Нацгвардії, фігурантом якої є колишній народний депутат Максим Микитась. Згодом у низці ЗМІ було розміщено інформацію з посиланням на свої джерела про те, що 2 грудня планувалося вручення підозри Татарову, однак цього не сталося, і генпрокурор замінила процесуальних керівників у цій справі.

У НАБУ заявили про тиск на слідство у справі про привласнення майна Нацгвардії з боку Офісу генпрокурора, оскільки генпрокурор Ірина Венедиктова замінила процесуальних керівників.

5 грудня Татаров заявив, що доки перебуває у владі, має намір і далі просувати політику зменшення впливу на Україну сил, які намагаються нав'язати країні зовнішнє управління.

10 грудня Ситник пояснив закритість інформації про свідчення, які дає фігурант справи щодо незаконного заволодіння майном Нацгвардії Максим Микитась, необхідністю коректного збору інформації на колишніх і нинішніх топ-чиновників, щоб надалі це не викликало спекуляцій.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА