08:08 13.12.2020

Федеральний суд у Вісконсині відмовився переглядати підсумки виборів

1 хв читати
Федеральний суд у Вісконсині відмовився переглядати підсумки виборів

Федеральний суд в американському штаті Вісконсин 12 грудня відхилив позов президента США Дональда Трампа, який вимагав визнати недійсними понад 200 тис. поданих бюлетенів, повідомляє Associated Press.

За даними агентства, суддя Бретт Людвіг пояснив рішення тим, що аргументи Трампа "не працюють на думку закону і фактів".

Юристи Трампа вимагали визнати недійсними понад 221 тис. бюлетенів, поданих у двох округах Вісконсину - Мілуокі і Дейне. Associated Press називає їх найбільш ліберальними округами з найбільшою кількістю не білого населення. Агентство зазначає, що Трамп не намагається заперечити результати в більш консервативних округах, де він переміг.

Раніше голова виборчої комісії штату Вісконсин Енн Джейкобс і губернатор штату Еверс офіційно підтвердили перемогу на виборах президента США в штаті кандидата від Демократичної партії Джо Байдена. Команда Трампа спробувала оскаржити результати в Верховному суді Вісконсину, але зазнала поразки.

Голосування на президентських виборах в США відбулося 3 листопада. Американські ЗМІ на підставі наявних даних підрахунку голосів оголосили про перемогу Байдена. Як очікується, на наступному тижні колегія вибірників збереться на засідання, на якому кандидат від демократів буде офіційно обраний президентом США. Трамп не визнав поразку і намагався оскаржити підсумки виборів в суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА