20:23 13.12.2020

Ракета SpaceX успішно вивела на орбіту американський супутник Sirius SXM-7

1 хв читати
Ракета SpaceX успішно вивела на орбіту американський супутник Sirius SXM-7

Ракета Falcon 9 у неділю успішно вивела на орбіту американський супутник радіомовлення SXM-7, повідомила компанія-розробник носія SpaceX.

"Виведення супутника підтверджено", - йдеться в повідомленні.

Запуск був здійснений о 12:30 за часом Східного узбережжя США з 40-го стартового комплексу авіабази США на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Завданням супутника SXM-7 нью-йоркської компанії Sirius XM Holdings Inc., маса якого досягає семи тонн, є надання послуг супутникового радіомовлення в Північній Америці в S-діапазоні (на дециметрових і сантиметрових хвилях). Його термін служби розрахований на 15 років. Він доповнить угруповання супутників Sirius XM, формування якого почалося в 2008 році. Нині вона складається з п'яти апаратів на геостаціонарній орбіті заввишки близько 35,8 тис. км.

Це одно з двох найбільших корисних навантажень, які коли-небудь запускала на орбіту ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX.

Перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9, який використовувався вже всьоме для запуску, через вісім з половиною хвилин після старту здійснив керовану посадку на плавучу платформу-дрон Just Read Тhe Instructions в Атлантиці в 643 км від космодрому.

Крім того, рятувальне судно повинно було "виловити" з океану дві стулки головного обтічника ракети, які спускалися на парашутах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА