07:11 14.12.2020

У Білорусі планується вакцинувати від Covid-19 у наступному році близько 2 млн осіб

2 хв читати
У Білорусі планується вакцинувати від Covid-19 у наступному році близько 2 млн осіб

У Білорусі в бюджеті на наступний рік заплановано близько Br50 млн для вакцинації 2 млн громадян від Covid-19, повідомив віце-прем'єр Ігор Петришенко.

"Ми активно за допомогою наших російських колег працюємо над тим, щоб у себе почати виробництво вакцини, яка б дозволила прищепити наших громадян. У бюджеті на наступний рік ми запланували близько 50 млн (білоруських рублів - ІФ) для вакцинації поки 2 млн наших громадян. Далі ми будемо ширше дивитися на цей аспект", - сказав Петришенко в неділю в ефірі телеканалу ОНТ.

Віце-прем'єр уточнив, що зараз триває робота і з закупівлі, і з виробництва вакцини "з урахуванням домовленості глав держав - нашого президента і президента Російської Федерації".

Говорячи про ситуацію з коронавірусом в республіці, Петришенко зазначив, що вона "непроста, але вона контрольована, керована".

За даними Міністерства охорони здоров'я Білорусі на 13 грудня, в республіці за останню добу виявлено 1961 новий випадок зараження Covid, 9 пацієнтів померли. З початку епідемії в країні зареєстровано 160 тис. 295 осіб з позитивним тестом на коронавірус, померли 1263 пацієнта.

Білорусь стала першою зарубіжною країною, в якій пройшли клінічні дослідження російської вакцини "Супутник V". Результати досліджень визнані позитивними. Білорусь планує закупити у РФ на першому етапі 100 тис. доз вакцини проти коронавірусу.

Раніше президент республіки Олександр Лукашенко запропонував російському колезі Володимиру Путіну організувати виробництво вакцини в Білорусі. Білоруський МОЗ повідомляв, що перша партія російської вакцини від COVID-19 може бути випущена вже в поточному році.

Посол РФ в Мінську Дмитро Мезенцев 25 листопада повідомив, що "білоруські та російські фахівці найближчим часом обговорять можливий формат співпраці з питань спільного виробництва вакцини від коронавірусу, перші домовленості у цій темі можуть бути досягнуті в грудні".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА