11:27 14.12.2020

Апеляційний суд залишив у силі вирок генерал-майору ЗСУ Назарову у справі про авіакатастрофу літака Іл-76 поблизу аеропорту Луганська у 2014 році

2 хв читати
Апеляційний суд залишив у силі вирок генерал-майору ЗСУ Назарову у справі про авіакатастрофу літака Іл-76 поблизу аеропорту Луганська у 2014 році

Дніпровський апеляційний суд залишив без змін вирок Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області стосовно генерал-майора Збройних сил України за фактом недбалого ставлення до військової служби, що призвело до авіакатастрофи літака Іл-76МД у червні 2014 року, унаслідок якої загинули 49 військовослужбовців ЗСУ, повністю знищено літак та інше військове майно на загальну суму понад 28 млн грн.

"У судовому засіданні встановлено, що генерал-майор, будучи начальником штабу - першим заступником керівника АТО на території Донецької та Луганської областей, перебуваючи в бойовій обстановці, у червні 2014 року недбало поставився до виконання службових обов'язків. Це призвело до того, що не була належним чином забезпечена ізоляція аеродрому м. Луганська для прийняття літаків транспортної авіації та їхнього захисту від ураження наземними вогневими засобами противника. Крім того, не була призупинена діяльність незаконних збройних формувань РФ біля цього аеродрому та можливість вчинення ними терористичного акту", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок на сайті Офісу генпрокурора.

Генерал-майора засудили до семи років позбавлення волі. Також задоволено цивільні позови потерпілих про відшкодування моральної шкоди, заявлені до Міністерства оборони України, на загальну суму 19,5 млн грн.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Повітряних сил ЗСУ Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 перебували 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака Іл-76. Генерал-майору Генштабу ЗСУ Віктору Назарову було вручено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ під час їх передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 до Луганська.

У березні 2017 року Назарова було визнано винним і засуджено до семи років ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА