15:44 14.12.2020

Директора "Дніпровського метрополітену" судитимуть через службову недбалість на 284 млн грн

1 хв читати
Директора "Дніпровського метрополітену" судитимуть через службову недбалість на 284 млн грн

Дніпропетровська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора комунального підприємства "Дніпровський метрополітен" за службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За даними слідства, у липні 2016 року між КП "Дніпровський метрополітен" Дніпровської міськради та акціонерним товариством укладено контракт про завершення будівництва метрополітену у місті Дніпрі. Директор комунального підприємства, достовірно знаючи, що підрядник відстає від графіку, підписав зміни до контракту, якими дозволив підприємству отримувати кошти незалежно від факту виконання робіт", - ідеться в повідомленні.

Так, унаслідок таких дій за 2018-2019 рр. підряднику зайво перераховано бюджетні кошти в сумі понад 270 млн грн за роботи, які фактично не виконувалися. Також після підписання чиновником змін до контракту було безпідставно виділено понад 14 млн грн на будівництво об'єкта, необхідності в якому не було.

"Окрім того, в жовтні 2019 року бездіяльність посадовця під час будівництва метрополітену призвела до виникнення надзвичайної ситуації – частково зруйновано будівлю гуртожитку НТУ "Дніпровська політехніка", що розташовується поруч з об’єктом будівництва", -йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА