16:05 14.12.2020

СБУ затримала членів міжрегіонального угруповання, яке збувало наркотики в 15 областях України

2 хв читати
СБУ затримала членів міжрегіонального угруповання, яке збувало наркотики в 15 областях України

Співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованої групи, яка займалася збутом оптових партій наркотичних засобів і психотропних речовин до різних регіонів країни, повідомляє прес-центр СБУ.

"За даними досудового слідства, до наркоугруповання входило понад 20 активних учасників. Зловмисники налагодили продаж кокаїну, мефедрону, героїну, МДМА, амфетаміну, альфа-пвп і канабісу на території 15 областей України. Свою "продукцію" фігуранти пропонували на закритому пабліку Telegram-каналу і доправляли її замовникам через мережу так званих закладок", - йдеться у повідомленні на сайті відомства.

Встановлено також, що для цього організатори групи створили в регіонах власні осередки наркокур'єрів, які отримували "товар" для реалізації поштовими сервісами.

Гроші від замовників надходили фігурантам на віртуальні електронні гаманці різних платіжних систем. За попередніми оцінками, щомісячний обіг наркоділків становив майже 5 млн грн.

Так, СБУ задокументувала чотири факти збуту зловмисниками заборонених речовин. Під час обшуків за місцем проживання фігурантів у Київській, Одеській і Вінницькій областях правоохоронці вилучили майже чотири кілограми амфетаміну, альфа-пвп і канабісу, приблизно півкілограма героїну, кокаїну та мефедрону, 250 пігулок "МДМА" і "Ксанаксу". Вартість вилученої "продукції" становить понад 1,2 млн грн за цінами чорного ринку.

Згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, затримано шістьох учасників злочинного угруповання. Затриманим фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших учасників злочинної групи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА