19:58 14.12.2020

Голова Держприкордонслужби України: Ми не фіксуємо наразі загроз із боку Білорусі

2 хв читати
Голова Держприкордонслужби України: Ми не фіксуємо наразі загроз із боку Білорусі

Державна прикордонна служба України наразі не фіксує загроз із боку Білорусі для України, повідомив голова Держприкордонслужби України генерал-майор Сергій Дейнеко.

"Що стосується загрози з боку Білорусі для України, ми також її не бачимо. Ми розуміємо всі ризики. У нас активно працюють оперативні та спеціальні підрозділи. Наша головна мета - гарантувати національну безпеку України і наших громадян від усіх можливих загроз", - сказав Дейнеко в ексклюзивному інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Україна також не становить загрози для Білорусі.

"Періодично лунають неоднозначні заяви вищого керівництва Білорусі, яке коментує, що відбувається контрабанда зброї. Щодо кожного випадку ми здійснювали своє внутрішнє розслідування, спростовували цю інформацію. У нас навпаки спостерігається зменшення виявлення зброї, і все, що виявляли, це була або травматична зброя, або шокери і холодна зброя. Тому Україна не становить загрози для Білорусі", - наголосив Дейнеко.

Голова Держприкордонслужби зазначив, що на пасажиротранспортний потік із Білоруссю цього року більше вплинула пандемія COVID-19. "Пасажиропотік впав утричі, транспортний потік - теж утричі. Жодних провокацій на державному кордоні ми не зафіксували, якщо не брати до уваги ситуацію з паломниками-хасидами, які намагалися перетнути державний кордон із боку тієї самої Білорусі", - розповів він.

Дейнеко зазначив, що загалом 20 громадян Білорусі звернулися в пунктах пропуску по отримання додаткової допомоги на території України.

"Сім - за отриманням статусу біженця і 13 - із проханням про визнання особами, які потребують додаткового захисту. Я не вважаю, що це критична цифра, яка становила би загрозу. Не було жодних перешкод у перетині кордону, навпаки була позиція Офісу президента щодо максимального сприяння громадянам Білорусі, які справді можуть зазнавати переслідувань і яким потрібен захист. Тому ми досить лояльно, але все-таки з певними перевірками до цього завдання поставилися", - пояснив голова Держприкордонслужби.


Повний текст інтерв'ю з головою Держприкордонслужби України Сергієм Дейнеком буде розміщено на сайті інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА