07:22 15.12.2020

Байден засудив відмову Трампа визнати його перемогу

2 хв читати
Байден засудив відмову Трампа визнати його перемогу

Джо Байден, чию перемогу на виборах США підтвердило голосування колегії вибірників, засудив чинного президента Дональда Трампа за невизнання підсумків голосування.

"Повага волі народу лежить в основі нашої демократії, навіть коли нам важко прийняти ці результати. Але це обов'язок тих, хто поклявся дотримуватися Конституції", - заявив Байден, виступаючи зі зверненням після голосування колегії вибірників.

Він засудив позов Техасу з вимогою скасувати підсумки виборів у чотирьох штатах, раніше відхилені Верховним судом.

"Цей юридичний маневр був спробою обраних чиновників і однієї групи штатів змусити Верховний суд стерти голоси більш ніж 20 млн американців в інших штатах і передати президентство кандидату, який програв колегію вибірників, програв всенародне голосування і програв у кожному зі штатів, де він намагався переглянути голоси", - сказав Байден.

За його словами, це "екстремальна позиція", яку не бачили раніше.

"Позиція, яка відмовлялася поважати волю народу, відмовлялася поважати верховенство закону і відмовлялася поважати нашу Конституцію", - зазначив він.

Верховний суд США відхилив позов, поданий техаським прокурором Кеном Пакстоном про визнання недійсними підсумків президентських виборів у низці штатів.

До цього представники 17 американських штатів поінформували Верховний суд про підтримку поданого Техасом позову, націленого на відтермінування призначення вибірників, які 14 грудня мають визначити наступного президента країни.

Як повідомлялося, мета позову, який підтримали президент Дональд Трамп і більшість республіканців, - перенести на більш пізній термін призначення вибірників від штатів Джорджія, Пенсильванія, Мічиган і Вісконсин. У позові стверджується, що ці штати порушили Конституцію при зміні правил проведення президентських виборів. Крім того, в позові йдеться, що нові правила, прийняті цими чотирма штатами, де-факто зробили можливими масштабні порушення на голосуванні.

Раніше колегія вибірників підтвердила перемогу Байдена на виборах президента США - він набрав необхідні 270 голосів. Останніми проголосували виборці Гаваїв. Усі чотири голоси вибірників тут отримав Байден. Таким чином, остаточні результати колегії вибірників - 306 голосів за Байдена і 232 за Трампа. Тепер цей результат має бути 6 січня затверджений Конгресом.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени першого півфіналу "Євробачення-2024" подякували за підтримку України

Росіяни обстріляли шість громад у прикордонні Сумської області

Ворог атакував артилерією та дронами Дніпропетровську область, є поранений і пошкодження

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

Кабо-Верде першою з країн Африки підтвердила участь у Саміті миру

РФ вдарила по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, поранено дитину 9-ти років

Зеленський: Будь-яка затримка в постачанні зброї та снарядів Україні коштуватиме надто дорого для всіх у світі, хто хоче захисту від Росії

Ворожий БПЛА влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури на Полтавщині, сталося загоряння

Ворожі ракети зафіксовані на Вінниччині, є влучання

Сили оборони мають певні успіхи на лиманському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА