11:23 15.12.2020

Держприкордонслужба затримала з початку року 8 дельтапланів, що переправляють контрабанду через кордон

2 хв читати
Держприкордонслужба затримала з початку року 8 дельтапланів, що переправляють контрабанду через кордон

Державна прикордонна служба України затримала у 2020 році вісім дельтапланів, задіяних у переправленні контрабандних товарів через державний кордон, повідомив голова відомства Сергій Дейнеко.

"Днями ми затримали в Чернівецькій області чотири дельтаплани, які не давали нам життя протягом останніх півтора місяця. Цього року ми вже затримали два літаки, і, разом із цими чотирма, вісім дельтапланів", - сказав Дейнеко в ексклюзивному інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

"Люди ризикують життям, щоб перекинути кілька коробів сигарет і заробити гроші. Ситуація дуже кричуща. А скільки було випадків, коли вони розбивалися!", - додав чиновник.

Він зазначив, що поточного року Держприкордонслужба зафіксувала навіть випадки, коли порушники використовували накладні копита, переправляючи контрабанду через кордон наземним способом.

"Коли читаєш історичну літературу, бачиш, що всі методи контрабанди, які були на початку XX століття, існують і нині. Змінюються предмети контрабанди, форми. Цього року були навіть випадки, коли порушники використовували накладні копита, маскувалися під корів. На своєму досвіді пам'ятаю, як у 2005 році, в січні, при тому, що висота снігу була десь 40 см, громадяни однієї з країн посипали відбитки перцем, щоб собаки не взяли слід. Таке теж буває. Ми у своїй діяльності стикаємося і з такими кумедними ситуаціями", - розповів Дейнеко.


Повний текст інтерв'ю з головою Держприкордонслужби України Сергієм Дейнеком буде оприлюднено на сайті інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА