19:40 15.12.2020

Зеленський підписав указ про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру

1 хв читати
Зеленський підписав указ про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру

Президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру і додаткові заходи щодо дальшого розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр", повідомляє у вівторок прес-служба глави держави.

Згідно з документом, прем'єр-міністр України і керівник Офісу президента визначені співголовами Організаційного комітету з питань перспективного розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр", а також затверджено новий склад Організаційного комітету.

"Крім того, підтримано ініціативу громадськості, благодійників зі створення в м.Києві (урочище Бабин Яр) Меморіалу Голокосту "Бабин Яр", - йдеться в повідомленні.

Кабінет міністрів повинен затвердити план заходів у зв'язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру, передбачивши вирішення нагальних питань розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр", зокрема, установку композиційних елементів на Алеї Праведників, розширення зон охорони заповідника та завершення облаштування меморіального музею пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру в будівлі на вул. Іллєнка, 44 в м.Києві тощо.

Крім того, уряд повинен передбачити проведення траурних заходів і організацію міжнародної наукової конференції (веб-конференції), присвяченій річниці трагедії Бабиного Яру, здійснення пошукової роботи за загиблими у Бабиному Яру, увічнення пам'яті про них.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА