19:58 15.12.2020

У Туркменістані вводяться обмеження на час зимових канікул на тлі пандемії COVID-19

2 хв читати
У Туркменістані вводяться обмеження на час зимових канікул на тлі пандемії COVID-19

Влада Туркменістану, яка заперечує наявність захворювань COVID-19 в країні, вводить обмежувальні заходи на час зимових канікул через складну епідеміологічну обстановку в регіоні та світі, повідомляє Туркменське інформаційне агентство ORIENT.

Зокрема, обмеження вводяться на відпочинок школярів у дитячих оздоровчих центрах відпочинку в містечку Гекдере (передгір'ї Копетдагу поблизу Ашгабада) і у велаятах (областях) країни в період зимових канікул навчального року 2020-2021 років.

Крім того, студенти вищих та середньо-спеціальних навчальних закладів зимові канікули проведуть у місцях навчання під наглядом викладачів.

Учні спеціалізованих шкіл-інтернатів, прийняті на навчання з велаятів, також проведуть зимові канікули в своїх освітніх установах. Організація їх зимового відпочинку за спеціальною програмою і харчування будуть профінансовані за рахунок державного бюджету.

Як повідомлялося, на початку грудня влада Туркменістану в зв'язку зі складною епідеміологічною обстановкою скасувала новорічні ранки для дітей, які традиційно проводилися біля головної ялинки країни в столиці.

Також у зв'язку зі складною епідеміологічною обстановкою влада Туркменістану продовжила до кінця цього року введені раніше обмеження на роботу об'єктів торгівлі, громадського харчування та релігійних установ.

Також до 1 січня 2021 року залишаться закритими мечеті і культові місця паломництва.

Хоча офіційна влада Туркменістану не підтверджує випадків зараження на COVID-19, в країні з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції до кінця року призупинено закордонне авіасполучення, рух пасажирських поїздів і міжміських автобусів, закриті мечеті, торгові центри, підприємства сфери культури і побутового обслуговування.

З середини листопада введені обмеження на пересування громадян старше 50 років міжміськими маршрутами, а також на їх службові відрядження.

У ВООЗ висловили стурбованість інформацією про зростання в країні випадків захворювання на пневмонію і рекомендували уряду вжити заходів, як якщо б COVID-19 вже поширювався країною.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 20 людей, серед них 3 дітей

Генштаб ЗС України: Ситуація на фронті залишається складною, армія РФ активізувалася на краматорському напрямку, зберігаючи тиск на покровському

Блінкен: Найближчі тижні й місяці потребуватимуть багато чого від українців, але я приїхав в Україну з посланням, що ви не самі

Нам потрібне помітне прискорення постачання - Зеленський про постачання іноземної військової допомоги

Ситуація на Харківщині контрольована

За тиждень у Брюсселі розпочнеться черговий етап переговорного процесу Україна-ЄС у сфері довкілля

У районі Очеретиного на деяких ділянках було проведено зміну позицій Сил оборони України у зв'язку з інтенсивним вогневим впливом противника - ОСУВ "Хортиця"

Розпочато досудове розслідування у справі про погрози журналістам "Української правди" - прокуратура

Правоохоронці передали до суду справу сина екснардепа від "ОПЗЖ", обвинуваченого в організації замовного вбивства

Кабмін затвердив порядок повернення дітей, депортованих унаслідок агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА