20:52 15.12.2020

САП оскаржить рішення суду про передачу іншому органу розслідування справи про фальсифікацію експертних висновків в інтересах компанії "Укрбуд"

2 хв читати
САП оскаржить рішення суду про передачу іншому органу розслідування справи про фальсифікацію експертних висновків в інтересах компанії "Укрбуд"

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) має намір оскаржити рішення Печерського районного суду про передачу іншому органу розслідування кримінального провадження про фальсифікацію в інтересах компанії "Укрбуд" експертних висновків, які використані у справі щодо заволодіння майном Нацгвардії України.

Як повідомляє прес-служба САП, в інтернеті поширилися заяви щодо розслідування резонансного кримінального провадження стосовно надання та одержання неправомірної вигоди за складання експертних висновків в інтересах компанії "Укрбуд", які використані у кримінальному провадженні щодо заволодіння майном Національної гвардії України.

"Група прокурорів здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням відповідно до вимог КПК України. Забезпечуючи процесуальне керівництво, САП працює виключно в межах законодавства, а підсумком роботи у кожному кримінальному провадженні має стати не скасування підозри через процесуальні прорахунки, а обґрунтоване та законне судове рішення", - йдеться у заяві САП.

Так, САП наголошує, що всі процесуальні рішення, зокрема повідомлення про підозру, будуть ухвалені виключно та в порядку, визначеному у кримінальному процесуальному законодавстві.

"Водночас інформуємо, що прокурори САП оскаржать рішення слідчого судді Печерського районного суду про зобов'язання генерального прокурора доручити розслідування цього кримінального провадження іншому органу", - наголосили у САП.

Як повідомлялося, раніше джерела в правоохоронних органах розповіли агентству, що антикорупційні органи розслідують факт можливої причетності заступника керівника Офісу президента України Олега Татарова до фальсифікації експертизи у справі про заволодіння майном Нацгвардії, фігурантом якого є колишній народний депутат Максим Микитась. У подальшому деякі ЗМІ оприлюднили інформацію з посиланням на свої джерела про те, що 2 грудня планувалося вручення підозри Татарову, проте цього не сталося, генпрокурор замінила процесуальних керівників у цій справі.

У НАБУ заявили про тиск на слідство у справі про привласнення майна Нацгвардії з боку Офісу генпрокурора, оскільки генпрокурор Ірина Венедіктова замінила процесуальних керівників.

5 грудня Татаров заявив, що доки перебуває у владі, має намір і далі просувати політику зменшення впливу на Україну сил, що намагаються нав'язати країні зовнішнє управління.

10 грудня Ситник пояснив закритість інформації про свідчення, які дає фігурант справи щодо незаконного заволодіння майном Нацгвардії Максим Микитась, необхідністю коректного збору інформації на колишніх і нинішніх топ-чиновників, щоб у подальшому це не викликало спекуляцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА