21:03 15.12.2020

Суд оголосив перерву до 26 січня у справі за позовом Коломойського про незаконність націоналізації ПриватБанку

2 хв читати
Суд оголосив перерву до 26 січня у справі за позовом Коломойського про незаконність націоналізації ПриватБанку

Шостий апеляційний адміністративний суд на засіданні 15 грудня оголосив перерву до 26 січня 2021 року в розгляді апеляційної скарги ПриватБанку на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня 2019 року у справі за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського про незаконність націоналізації банку, повідомив юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв у вівторок.

"Було багато клопотань з боку держави, з боку відповідачів і всі вони зводилися до двох основних. Перше клопотання - було прохання застосувати "антиколомойський" закон. (...) Цей закон дозволяє оскаржити рішення НБУ про виведення з ринку, при цьому всі інші вимоги не можуть бути розглянуті. (...) Другий вид клопотань стосувався обтяжень практики Великої палати у справі сім'ї Суркісів, яке зазначає, що з урахуванням наявності у позивача майнового інтересу такі позови не можуть розглядатися адмінсудами", - сказав він під час прес-брифінгу.

Пожидаєв зазначив, що позивач, у свою чергу, просив не застосовувати "антиколомойський" закон, посилаючись на його антиконституційність.

До розгляду апеляційних скарг суд не перейшов, додав юрист.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня 2019 року за позовом бізнесмена Коломойського скасував рішення НБУ про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави та визначення переліку пов'язаних із банком осіб.

Приватбанк 27 травня 2019 року подав апеляційну скаргу на вердикт суду про скасування рішення про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави, 24 травня - на вердикт суду про скасування рішення комісії НБУ про визначення переліку пов'язаних із банком осіб.

Національний банк України (НБУ) подав апеляції на ці два вердикти суду 24 травня, Кабінет Міністрів - 16 травня.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків. Нині сторони ведуть судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА