07:37 16.12.2020

Судове засідання за позовом адміністрації КЗРК до гірників продовжиться 30 грудня

3 хв читати
Судове засідання за позовом адміністрації КЗРК до гірників продовжиться 30 грудня

Судове засідання у Жовтневому районному суді Кривого Рогу за цивільним позовом адміністрації Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК, Дніпропетровська обл.) до працівників підприємства, які брали участь у протестах, продовжиться 30 грудня.

"Продовження судового засідання у справі "адміністрація КЗРК проти працівників комбінату" перенесене на 9:00 30 грудня. Мотали нерви весь рік - вирішили не зупинятися перед святами", - повідомив лідер Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець на сторінці в Facebook у вівторок.

За його словами, позиція працівників - учасників протесту, профспілок консолідована. Люди зважилися на підземний протест, на наземні мітинги і підтримку акції в соціальних мережах, тому що втомилися від свавілля адміністрації підприємства, беззаконня, від щоденного порушення норм безпеки праці - що, до речі, документально підтверджено актом перевірки службою Держпраці, що відбулася у вересні і де зафіксовано 190 порушень трудового законодавства України.

Волинець додав, що суд задовольнив обидва клопотання сторони обвинувачення - керівництва КЗРК, не розглянувши при цьому клопотання від сторони захисту: щодо допиту і виклику як свідка глави НПГУ, а також щодо виклику свідками в.о. голови правління КЗРК Сергія Новака і його заступника Олександра Капука. А також не розглянув клопотання про приєднання до справи нових доказів, зокрема - акта перевірки служби Держпраці з виявленими фактами порушень.

"Їх відкладають до наступного судового засідання. 30 грудня побачимо. Доти чекаємо результатів перевірки КЗРК фахівцями служби Держпраці щодо усунення менеджментом виявлених у вересні 190 порушень трудового законодавства", - резюмував профлідер.

Як повідомлялося, гірники шахти "Октябрська" КЗРК 3 вересня залишилися під землею у рамках протесту, пізніше до них долучилися працівники інших шахт підприємства. Адміністрація КЗРК з 1 вересня підвищила тарифні ставки і посадові оклади на 10-25%, з 1 жовтня працівникам підвищено зарплату ще на 10%. У результаті із 414 протестувальників чотирьох шахт лише 21 людина залишалася на ранок 15 жовтня в шахті "Октябрська". 15 жовтня ввечері було підписано угоду між адміністрацією та представниками трудового колективу. Гірники припинили страйк і вийшли на поверхню.

КЗРК 28 вересня звернувся до Жовтневого райсуду Кривого Рогу з позовом до 10 відповідачів - фізичних осіб, що є працівниками підприємства, треті особи - профспілкові організації підприємства, про визнання незаконним страйку, організованого відповідачами в підземних умовах шахт підприємства і розпочатого 3 вересня без оголошення та висунення офіційних вимог адміністрації.

Судове засідання було призначене на 16 жовтня, але потім перенесене на 6 листопада, 18 листопада відбулося чергове засідання, продовження засідання було призначено на 30 листопада.

Комбінат спеціалізується на підземному видобутку залізної руди.

Шахти "Октябрська", "Родіна", "Гвардійська" і "Тернівська" входять до складу ПАТ "КЗРК".

Компанії Starmill Limited належить 99,88% акцій комбінату.

КЗРК володіють група "Метінвест" та група "Приват". Операційне управління підприємством здійснює група "Приват".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА