08:07 16.12.2020

Експерти ВООЗ мають намір у січні відправитися в Китай шукати джерело коронавірусу

2 хв читати
Експерти ВООЗ мають намір у січні відправитися в Китай шукати джерело коронавірусу

Команда експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) планує поїхати в січні в Китай розслідувати походження коронавірусу COVID-19, заявив в інтерв'ю агентству Associated Press член місії Фабіан Лендертц.

За його словами, команда ВООЗ вже почала обговорення з китайськими вченими. Швидше за все, спочатку експерти поїдуть в Ухань, де вперше повідомили про спалах коронавірусу.

"Це не про те, щоб знайти країну-винуватця. Це про те, щоб спробувати зрозуміти, що сталося, а потім подивитися, чи можемо ми на основі цієї інформації спробувати зменшити ризик у майбутньому", - сказав Лендертц.

Вчені планують з'ясувати, чи циркулював вірус раніше, ніж про це стало відомо. Для цього вони збираються вивчити медичні зразки, зібрані до пандемії. Іншою лінією розслідування буде вивчення ринку в Ухані - можливого місця, звідки вірус передався від тварини людині. Група ВООЗ також збиратиме зразки кажанів і інших тварин, які могли б бути носіями вірусу.

За словами Лендертца, команду не інформували про будь-які обмеження під час їх роботи в Китаї за винятком двотижневого карантину. Місія ВООЗ в Китаї триватиме від чотирьох до п'яти тижнів.

"Буде звіт від цієї місії, але я впевнений, що це не дасть нам повної відповіді", - зазначив учений.

Перший випадок коронавірусу COVID-19 був імовірно виявлений 17 листопада 2019 року в китайському місті Ухань. Більшість вчених вважають, що COVID-19 - вірус зоонозного походження. Передбачається, що він міг передатися людині від летючих мишей, проте незрозуміло, яка тварина стала посередником між кажанами і людиною при передачі вірусу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА