17:39 16.12.2020

Угода між Україною та Великою Британією може запрацювати з 1 січня - торгпред

1 хв читати
Угода між Україною та Великою Британією може запрацювати з 1 січня - торгпред

Угода про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії може запрацювати з 1 січня, повідомив заступник міністра економіки - торговий представник Тарас Качка.

"Угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії ратифіковано. Британський парламент теж уже завершив свою процедуру. Тож ми працюємо "на всіх парах", щоб угода запрацювала з 1 січня", - написав Качка у Facebook у середу.

За його словами, угода передбачає скасування мит на промислову продукцію за винятком добрив, електроніки та автомобілів.

"Невеликі виключення щодо добрив, електроніки та автомобілів - можуть (але не обов'язково будуть) обкладатися митом не більше за 1-2% протягом наступних двох років. А з 2023 року мит на промислову продукцію не буде взагалі", - зазначив торгпред.

За його словами, вихід Великої Британії з ЄС дозволить до того ж гнучкіше поставитися до антидемпінгових і захисних заходів, що застосовуються до України наразі. Це стосується металургійної продукції - гарячекатаного прокату, листового прокату та прутків.

При цьому всі аграрні товари, які не підлягають тарифним квотам, звільнені від мит, зазначив торгпред.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА