20:10 16.12.2020

Аваков обговорив з главою МЗС Італії підписання оновленої міжурядової угоди про сприяння і взаємний захист інвестицій

3 хв читати
Аваков обговорив з главою МЗС Італії підписання оновленої міжурядової угоди про сприяння і взаємний захист інвестицій

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провів з міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Луїджі Ді Майо переговори за підсумками 9-го засідання Українсько-італійської ради з питань економічного, промислового та фінансового співробітництва, яке відбулося 16 грудня в режимі онлайн.

"Міністри акцентували увагу на важливості підписання найближчим часом оновленої міжурядової угоди про сприяння і взаємний захист інвестицій", - повідомляє прес-служба МВС України.

Аваков закликав італійську сторону до реалізації в Україні масштабних інвестиційних та індустріальних проектів. Україна зацікавлена в поглибленні торговельно-економічних відносин і подальшому розвитку галузевого та інвестиційного співробітництва з Італією, зокрема, в сфері агропромисловості, інфраструктури (налагодження взаємодії з Italferr-Gruppo Ferrovie dello Stato в розвитку швидкісних залізничних перевезень в Україні), енергетики (в питанні оптимізації і модернізації української газотранспортної системи), космосу (виробництво елементів ракет-носіїв космічного призначення сімейства "Vega" у рамках співпраці з італійською компанією Avio SpA), суднобудівництва, IT і інновацій.

Міністри, які є головами міждержавних урядових комісій, акцентували міцність і надійність двосторонніх відносин в умовах нинішніх викликів, пов'язаних з пандемією COVID-19.

"Нові виклики завжди породжують і нові можливості для розвитку. Ми повинні використовувати це для перезавантаження наших економічних відносин і виведення взаємодії на якісно новий рівень", - зазначив Аваков.

Також у рамках сьогоднішнього засідання Українсько-італійської Ради з економічного, промислового та фінансового співробітництва було підписано Програму культурного співробітництва між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італії на 2021-2025 роки. Розпочато процедуру підписання меморандуму між Державним космічним агентством України та італійським космічним агентством про співробітництво у сфері дослідження та мирного використання космічного простору, меморандуму про співробітництво між Національною гвардією України та Військами Карабінерів Італії, а також меморандум про співробітництво між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Департаментом захисту населення при Раді Міністрів Італійської Республіки.

Процедура підписання документів буде завершена через дипломатичні канали.

Окремо було наголошено на істотній активізації співпраці у сфері безпеки з частини протидії транскордонній злочинності та нелегальній міграції. Очікується, що найближчим часом буде підписано угоду між Національною поліцією України і Департаментом публічної безпеки МВС Італії про поліцейське співробітництво.

Констатовано успішне виконання Угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Італії про взаємне визнання та обмін посвідчень водія від 19 листопада 2015 року та висловлено намір його пролонгації в найкоротші терміни.

Аваков також звернувся до Ді Майо з проханням розглянути можливість передачі Україні, якщо це дозволить розвиток епідеміологічної ситуації в Італії, надмірної кількості вакцин, надходження яких очікується Італією незабаром у межах квоти Європейського Союзу. Ді Майо зі свого боку запевнив, що відповідний запит української сторони, який також надійшов до МЗС Італії у ноті українського посольства, буде розглянуто як пріоритетний.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту – СБУ

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА