07:12 17.12.2020

Зловмисник за допомогою "вірусу" привласнив майже мільйон гривень українців

1 хв читати
Зловмисник за допомогою "вірусу" привласнив майже мільйон гривень українців

Житель Полтавської області за допомогою "вірусу" привласнив майже мільйон гривень близько 100 громадян, зламуючи акаунти мобільних телефонів і збираючи персональні дані користувачів. За допомогою цих даних він здійснював віддалений перевипуск сім-карт і надалі отримував доступ до їх онлайн-банкінгу, повідомив сайт кіберполіції України.

"31-річний чоловік використовував шкідливе програмне забезпечення для злому облікових записів і доступу до телефонних книг користувачів. Серед контактів фігурант вибирав номера близьких родичів потерпілого. Використовуючи таку інформацію, він здійснював віддалений перевипуск сім-карт через оператора мобільного зв'язку. Разом із доступом до сим-карт постраждалих зловмисник отримував доступ і до їх онлайн-банкінгу, звідки привласнював гроші", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що від дій шахрая постраждали близько 100 осіб. Загальна сума збитків сягає мільйона гривень.

За місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони та банківські картки. Все вилучене направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

Зазначається, що чоловікові оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі строком від трьох до восьми років.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА