07:25 17.12.2020

Власник має намір скоротити 10% працівників "Кримського титану", профспілка проти

3 хв читати
Власник має намір скоротити 10% працівників "Кримського титану", профспілка проти

ТОВ "Титанові інвестиції" (Москва) має намір скоротити в наступному році 350 співробітників своєї філії в Армянську (Крим, колишня назва хімзаводу - "Кримський титан"), або приблизно 10% штату, профком заводу не погоджується з таким рішенням.

Міністерство промислової політики Криму доручило керівництву заводу надати "алгоритм процесу кадрової оптимізації, а також списки вивільнюваних професій", йдеться в повідомленні відомства.

"Оптимізація штату більшою мірою торкнеться адміністративних та допоміжних підрозділів, в окремих випадках передбачені функціональні реорганізації. З виробничих цехів більше за інших буде оптимізований штат у цеху концентрації сірчаної кислоти і кольорових пігментів. Це обумовлено фактичними показниками його річного завантаження - воно варіюється на рівні 30- 40%", - наголошується в прес-релізі.

За даними центру зайнятості Армянська, які наводить міністерство, для працевлаштування працівників, що вивільняються, філії "Титанових інвестицій" є близько 400 вакансій на промислових підприємствах півночі Криму.

Первинна профспілкова організація заводу розмістила в соцмережах повідомлення, "висловивши незгоду проведенням скорочення, яке носитиме масовий характер".

"Профспілковий комітет запропонував адміністрації філії укласти угоду, в якій передбачити заходи підтримки даної категорії працівників і заходи, спрямовані на сприяння зайнятості", - йдеться в повідомленні.

"Триває скорочення 400 вакансій - це незаповнені місця, плюс близько 350 співробітників будуть частково перерозподілені іншими робочими місцями в рамках підприємства, іншим запропонують робочі місця в рамках суміжних виробництв. Зокрема, велися переговори з "Кримським содовим заводом". Всі скорочення відбуватимуться відповідно до закону в наступному році, через два місяці після повідомлень, і з виплатою компенсацій. 350 співробітників - це трохи менше 10% від загальної кількості працівників підприємства", - уточнили "Інтерфаксу" в прес-службі "Титанових інвестицій".

Як повідомлялося, в жовтні "Титанові інвестиції" заявили, що компанія готує середньостроковий план виведення з кризи своєї філії в Армянську, він передбачає часткове скорочення персоналу, а також реструктуризацію боргу перед банками і постачальниками енергоресурсів, модернізацію виробництва.

Зазначалося, що "радянська виробнича і організаційна структури", що залишилася, і взаємозалежність населення мономіста Армянськ і містоутворюючого підприємства змушували зберігати штатну чисельність і підтримувати життєдіяльність збиткових напрямків виробництва. В результаті завод накопичив мільярдні борги, що "ставить під загрозу існування підприємства як такого".

За даними системи "СПАРК-Інтерфакс", ТОВ "Титанові інвестиції" належать кіпрській Letan Investments Ltd. Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа в жовтні 2018 розповсюдила прес-реліз, в якому заявила, що залишається власником "Кримського титану", але "не має до цього активу доступу".

Стосовно "Титанових інвестицій" в лютому 2018 року за заявою ВТБ (MOEX: VTBR) введена процедура спостереження. На початку цього року суд замінив в реєстрі кредиторів банк з вимогами в розмірі 2,5 млрд рублів на ТОВ "Титанові технології".

Вірменська філія ТОВ "Титанові інвестиції" - найбільший виробник діоксиду титану на території колишнього СРСР і в Східній Європі. Крім діоксиду титану, який використовується для виробництва фарб, пластмаси та паперу, підприємство випускає сірчану кислоту, мінеральні добрива (фосфогіпс), сировину для будівництва (сульфат заліза), барвники (червоний пігмент) тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА