08:27 17.12.2020

Місцевим бюджетам необхідне щорічне додаткове фінансування для придбання шкільних автобусів

2 хв читати
Місцевим бюджетам необхідне щорічне додаткове фінансування для придбання шкільних автобусів

Бюджети органів місцевого самоврядування щорічно потребують додаткової державної фінансової підтримки для придбання шкільних автобусів у зв'язку з їх високою вартістю, повідомляє прес-служба міністерства освіти і науки України.

"Рішення має на меті забезпечити установи загальної середньої освіти шкільними автобусами, зокрема - обладнаними місцями для дітей з особливими освітніми потребами, для перевезення дітей та педагогів, які проживають у сільській місцевості. Підвезення в установи загальної середньої освіти покликане забезпечити рівний доступ до якісної освіти дітей у різних регіонах і населених пунктах України", - заявив міністр МОН Сергій Шкарлет.

У прес-службі МОН зазначили, що гроші на придбання автобусів спрямовані, зокрема, за рахунок розподілу 161,9 млн грн резерву освітньої субвенції та перерозподілу залишків за окремими бюджетними програмами міністерства сумою 328,1 млн грн.

Зазначається, що використання субвенції здійснюється на основі співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів не менше 30% - для установ, що фінансуються з обласних бюджетів та бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких на 1 січня 2020р. склала понад 40 тис. людей.

Також не менш як 10% - для установ, що фінансуються з бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких на 1 січня 2020р. становила менше 40 тис. людей, селищних територіальних громад, сільських територіальних громад;

Зокрема, не менш як 5% - для установ, розташованих у селах (селищах), що мають статус гірських населених пунктів, і населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення.

У міністерстві наголосили, що шкільні автобуси закуплять за рахунок субвенції для комунальних установ загальної середньої освіти в наступній черговості:

- опорні установи загальної середньої освіти з кількістю претендентів освіти (без обліку їх кількості в філіях) не менш як 200 осіб, будуть створені протягом 2021 р.

- інші опорні установи загальної середньої освіти з кількістю претендентів освіти (без обліку їх кількості в філіях) не менш як 200 осіб.

- установи загальної середньої освіти з кількістю учнів 100 і більше, які оптимізовані/об'єднані/реорганізовані або будуть такими протягом 2021р. і мають здобувачів освіти.

Також у Міносвіти зазначили, що уряд направив місцевим бюджетам 490 млн грн на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування у 2021 році.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА