09:22 17.12.2020

Мер Харкова Кернес помер, час і місце похорону ще не визначено

3 хв читати
Мер Харкова Кернес помер, час і місце похорону ще не визначено

Міський голова Харкова Геннадій Кернес помер у ніч проти четверга, повідомив його друг, бізнесмен Павло Фукс.

"Сьогодні вночі зупинилося велике добре серце мого найкращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів та систем його організму. Вічна пам'ять тобі, мій друже", - написав Фукс у своєму Telegram-каналі у четвер уранці.

Кернес помер на 62-му році життя у берлінській клініці "Шаріте".

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов підтвердив інформацію про смерть Кернеса і повідомив, що де і коли буде похований мер Харкова, поки що не вирішено. "Не скажу наразі нічого ні про день похорону, ні про його місце - це питання ми вирішуватимемо у найближчі години", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

"Поки що можу сказати єдине - я, як його друг, і вся його команда, ми разом продовжуватимемо справу Геннадія Адольфовича. Він заклав міцний фундамент відродження міста, а сам планував ще багато сил і часу віддати цій благородній цілі. Але, на наше спільне нещастя, життя розпорядилося інакше", - додав Терехов.

Як повідомлялося, Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня. У нього було підтверджено COVID-19 і двостороннє запалення легень. 10 вересня його госпіталізували до 17-ї міської лікарні.

15 вересня директор департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю міськради Юрій Сидоренко повідомив, що стан Кернеса стабільно важкий.

У ніч на 17 вересня Кернеса транспортували спеціалізованим літаком із Харкова до Берліна на лікування до клініки "Шаріте".

23 вересня "Блок Кернеса - Успішний Харків" висунув Кернеса кандидатом на посаду міського голови.

2 жовтня бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс повідомив, що Кернес отримав негативний тест на COVID-19.

3 листопада Сидоренко спростував інформацію про смерть Кернеса, поширену анонімними Telegram-каналами.

5 листопада перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов пообіцяв, що Кернес повернеться в місто до 20 грудня й особисто проведе сесію нової міськради. "До 20 грудня Геннадій Адольфович Кернес буде в Харкові. Він проведе сесію. Інших сценаріїв ми не розглядаємо, і їх бути не може", - сказав він.

7 грудня друг Кернеса, бізнесмен Павло Фукс повідомив, що міський голова планує повернутися до Харкова 30 грудня.

11 грудня Сидоренко повідомив, що стан Кернеса різко погіршився - у нього відмовили обидві нирки.

Кернес був обраний міським головою Харкова у 2010 році. До цього, з 2002 року був секретарем Харківської міськради.

28 квітня 2014 року на Кернеса було скоєно замах, після якого він був змушений пересуватися в інвалідному візку.

4 листопада 2020 року Харківська міська територіальна виборча комісія вдруге визнала Кернеса обраним міським головою. Він набрав найбільшу кількість голосів виборців, які взяли участь у виборах - за нього проголосували 60,34% виборців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА