12:14 17.12.2020

Рішення Кабміну про введення локдауну 8-24 січня підтримують 56% українців - опитування

2 хв читати
Рішення Кабміну про введення локдауну 8-24 січня підтримують 56% українців - опитування

Рішення Кабінету Міністрів України про введення жорсткого карантину в період з 8 до 24 січня 2020 року підтримують 56% українців. Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

"56% підтримують рішення уряду ввести жорсткий карантин з 8 січня, 41% - проти цього. 52% вважають, що поширення коронавірусу у результаті локдауну зменшиться, 45% - мають протилежну думку", - зазначено у звіті за підсумками дослідження, оприлюдненому в четвер.

При цьому 65% опитаних підтримують заборону мітингів і демонстрацій у період локадуну, проти заборони висловилися 35% респондентів.

Крім того, більше ніж 70% опитаних підтримують закриття в рамках жорсткого карантину спортзалів, кінотеатрів, ресторанів і кафе (25% проти цього). За закриття шкіл виступають 54% (43% проти), дитсадків - 48% (47% проти).

Менше підтримують закриття продовольчих ринків (31% - за, 67% - проти), міжміського громадського транспорту (23% - за, 75% - проти) і громадського транспорту (18% - за, 80% - проти).

Зазначається, що 45% респондентів переконані в зменшенні даними офіційної статистики масштабів поширення коронавірусу в країні. 31% навпаки вважають, що ця інформація є перебільшеною, і лише 15% переконані, що вона об'єктивна. Порівнянні з березнем кількість тих, хто вважає статистику щодо короновірусу перебільшеною, зросла втричі (з 11 до 31%). При цьому вважає статистику перебільшеною частіше молодь, а також ті, хто не стежать за новинами про коронавірус.

Заходи, вжиті владою у боротьбі з коронавірусом, 49% опитаних вважають оптимальними, 29% - занадто м'якими, і тільки 9% - надмірно жорсткими.

Діяльністю президента України Володимира Зеленського у боротьбі з епідемією коронавірусу задоволені 36% респондентів, не задоволені - 60%. Діяльність Міністерства охорони здоров'я в боротьбі з епідемією задовільною вважають 29%, незадоволені - 67%. Роботою Міністерства внутрішніх справ задоволені 28%, незадоволені - 61%, не змогли оцінити - 12%. Найбільше серед органів центральної влади опитані незадоволені роботою Кабінету Міністрів (71%) і Верховної Ради (77%).

Опитування проводилося в період з 12 до 14 грудня 2020 року серед населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА