15:27 17.12.2020

Прощання і похорон Кернеса відбудуться наступного тижня

2 хв читати
Прощання і похорон Кернеса відбудуться наступного тижня

Прощання, відспівування і похорон міського голови Харкова Геннадія Кернеса відбудуться наступного тижня, повідомив секретар міськради Ігор Терехов.

"Я не можу назвати чіткої дати, коли ми організуємо похорон. Але, найімовірніше, це вівторок-середа, максимум, четвер наступного тижня", - сказав Терехов на нараді в четвер.

Він повідомив, що відспівування Кернеса відбудеться в Благовіщенському соборі, потім - церемонія прощання. Її буде організовано на території Харківського національного академічного театру опери та балету (ХНАТОБ).

За словами Терехова, церемонія прощання триватиме близько чотирьох годин (орієнтовно з 9:00 до 13:00). Секретар міськради наголосив на необхідності наявності масок у людей, які прийдуть до ХНАТОБ, і дотримання ними соціальної дистанції.

Терехов доручив організувати екрани з трансляцією відспівування і церемонії прощання, а також звукопідсилення на кладовищі, де планується траурний мітинг.

За словами заступника міського голови Євгена Водовозова, в день похорону Кернеса, рух у центрі Харкова буде обмежено, а маршрути міського транспорту змінено. Терехов наголосив, що про ці зміни городян треба поінформувати заздалегідь.

"Я розумію, труднощі в тому, що ми не знаємо дати. Це не від нас залежить. Це залежить від процедури, яка наразі триває в Німеччині, ми зрозуміємо це, я так думаю, ближче до п'ятниці. До кінця п'ятниці ми зрозуміємо цю ситуацію", - сказав Терехов.

На брифінгу після наради він повідомив, що на церемонії прощання і похоронів очікується велика кількість людей не тільки з Харкова, а й з інших регіонів України та з-за кордону (наскільки дозволять карантинні обмеження).

Терехов уникнув відповіді на запитання, на якому цвинтарі поховають Кернеса, зазначивши лише, що його поховають на почесній алеї.

"Він буде похований на почесній алеї, де у нас поховано найвидатніших харків'ян. Таке рішення ми ухвалили з сім'єю Геннадія Адольфовича", - сказав Терехов.

За інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", наразі розглядають два міських кладовища - друге і тринадцяте.

Як повідомлялося, Кернес помер на 62-му році життя в берлінській клініці "Шаріте", де проходив лікування після ускладнень від COVID-19.

Кернеса вперше було обрано міським головою Харкова в 2010 році. 4 листопада 2020 року Харківська міська територіальна виборча комісія вдруге визнала Кернеса обраним міським головою. Він набрав найбільшу кількість голосів виборців, які взяли участь у виборах, - за нього проголосували 60,34% виборців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА