17:05 17.12.2020

Директора товарної біржі підозрюють у заподіянні понад 24 млн грн збитків державі під час продажу активів банків - прокуратура

1 хв читати
Директора товарної біржі підозрюють у заподіянні понад 24 млн грн збитків державі під час продажу активів банків - прокуратура

Під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури директору товарної біржі повідомлено про підозру у зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За даними слідства, у жовтні 2019 року Фондом гарантування вкладів фізичних осіб проведено аукціон з продажу пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі чотирьох неплатоспроможних банків. Однак переможець торгів не перерахував кошти за придбаний лот та не уклав договір купівлі-продажу права вимоги придбаного майна. Оскільки службовими особами товарної біржі до участі в аукціоні цього учасника було допущено без сплати гарантійного внеску, не надано банківську гарантію та не перераховано кошти від забезпечення виконання зобов’язань учасника відкритих торгів, державі в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб завдано понад 24,3 млн грн збитків", - ідеться в оприлюдненому в четвер повідомленні.

Наразі тривають невідкладні слідчі й процесуальні дії, вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, перевіряють причетність інших осіб до вчинення злочину.

Заходи із викриття здійснювали прокурори спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого в Києві, за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та Головного оперативного управління ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА