20:41 17.12.2020

Зеленський підписав указ про започаткування соцпроекту "Активні парки - локації здорової України"

2 хв читати
Зеленський підписав указ про започаткування соцпроекту "Активні парки - локації здорової України"

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №574/2020 "Про започаткування соціального проекту "Активні парки - локації здорової України", повідомляє Офіс президента в четвер увечері.

Згідно з інформацією, документ має на меті організацію оздоровчої активності громадян, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості і тривалості активного життя населення.

Згідно з указом, Кабінет Міністрів України має розробити і затвердити до 1 травня 2021 року положення про соціальний проект "Активні парки - локації здорової України".

Соціальний проект, зокрема, має передбачати нові форми залучення різних груп населення, зокрема осіб з інвалідністю, до оздоровчої рухової активності в місцях масового відпочинку.

До організації занять з оздоровчої рухової активності та змістовного дозвілля громадян слід залучати фахівців у сфері фізичної культури та спорту і провідних спортсменів.

Проект також передбачає облаштування в місцях масового відпочинку безперешкодного доступу громадян, зокрема осіб з інвалідністю, до спортивних споруд і місць для заняття різними видами рухової активності, а також пунктам безкоштовного прокату спортивного інвентарю та обладнання.

Крім того, передбачається розробка програм з видів рухової активності для різних за віком і статтю груп населення, зокрема для осіб з інвалідністю.

Також планується створити онлайн-платформу зазначеного соціального проекту для консультування, обміну досвідом, ідеями між фахівцями з фізичної культури та спорту, спортсменами, учасниками активного відпочинку.

Згідно з указом, уряд має сприяти реалізації проекту й висвітлювати його заходи в засобах масової інформації.

Обласні та Київська міська державні адміністрації мають розробити і затвердити заходи щодо організації оздоровчої рухової активності громадян у місцях масового відпочинку в рамках реалізації проекту "Активні парки - локації здорової України".

Крім того, держадміністрації мають впроваджувати із залученням громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості сучасні форми, методи та засоби фізкультурно-спортивної роботи з урахуванням місцевих природних умов і традицій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА