08:55 18.12.2020

Австралійська влада намагається стримати спалах COVID-19 поблизу Сіднея

2 хв читати
Австралійська влада намагається стримати спалах COVID-19 поблизу Сіднея

Влада австралійського штату Новий Південний Уельс закликала сотні тисяч жителів Сіднея три дні залишатися вдома у зв'язку з тим, що в цьому районі після періоду відносно благополучної епідеміологічної ситуації були зафіксовані 28 випадків коронавірусу COVID-19, повідомляють у п'ятницю західні ЗМІ.

"Якщо ми зможемо впоратися з цим протягом наступних двох-трьох днів, ми всі зможемо набагато краще провести Різдво", - заявив прем'єр-міністр штату Гледіс Береджиклян.

Він попередив, що, якщо обстановка буде погіршуватися, штату можуть знадобитися нові обмежувальні заходи, і що все населення Сіднея - понад 5 млн осіб - має виявляти максимальну пильність.

Поблизу Сіднея закривають 21 пляж. Однак носіння масок у Сіднеї поки що залишається добровільним - на тлі того, як протягом місяців добова кількість випадків зараження в Австралії залишалася на дуже низькому або нульовому рівні, а внутрішні переміщення країні повернулися практично до нормального рівня.

За даними ЗМІ, більшість випадків COVID-19 у Новому Південному Уельсі пов'язана з Авалон-Біч - передмістям Сіднея. Однак аналіз геному вірусу зазначає його ймовірне походження з території США: як він почав поширюватися в Сіднеї, поки незрозуміло.

Так, ЗМІ нагадує, що особи, які прибувають в Австралію з-за кордону, з метою безпеки поміщаються в карантин.

Тим часом, влада низки інших штатів країни стала вимагати карантин від осіб, що прибувають з Нового Південного Уельсу.

В Австралії з населенням у 25,7 млн людей за час пандемії виявили приблизно 28 тис. випадків коронавірусу, померли 908 інфікованих.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА