09:07 18.12.2020

Патрулі СММ ОБСЄ фіксують порушення військової присутності російськими найманцями на Донбасі - штаб ООС

2 хв читати
Патрулі СММ ОБСЄ фіксують порушення військової присутності російськими найманцями на Донбасі - штаб ООС

На Донбасі фіксують чергові ознаки військової присутності в зоні безпеки, а також грубі порушення з боку збройних формувань Росії та її найманців, повідомили в штабі ООС.

Зокрема, 8 грудня міні-БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував три реактивні системи залпового вогню (БМ-21 "Град", 122-мм) на полігоні біля н. п. Тернового, а 13 грудня патрулі СММ ОБСЄ зафіксували 21 реактивну систему залпового вогню (БМ-21 "Град", 122-мм) поблизу Хрустального.

"Усе озброєння розміщене з порушеннями лінії відведення", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу у Facebook у п'ятницю вранці із посиланням на звіт СММ ОБСЄ від 14 грудня 2020 року.

Крім того, 11 грудня міні-БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував радіолокаційну станцію "Дунай" поблизу населеного пункту Вербова Балка. Ця станція призначена для ідентифікації і супроводу повітряних об'єктів (цілей), радіус (дальність) дії якої - 160 км. Раніше, 16 лютого 2020 року, БПЛА СММ ОБСЄ далекого радіусу дії вже фіксував активну РЛС "Дунай" біля тимчасово окупованого населеного пункту Вербова Балка.

"Також у зоні ризику опинилася Донецька фільтрувальна станція... як один із тих об'єктів, що розташований у безпосередній близькості від лінії розмежування та здійснює питне водопостачання населених пунктів, як на підконтрольній уряду України території, наприклад Красногорівка, Мар’їнка, так і споживачів, що проживають на тимчасово окупованій території в Донецьку, Ясинуватій і т. п.", - йдеться в повідомленні.

Також 29 листопада 2020 року неподалік Донецької фільтрувальної станції БПЛА СММ ОБСЄ зафіксували 320-метрову траншею, що з’єднує між собою шість бетонних споруд D-подібної форми, спрямованих у напрямку позицій Збройних сил України (за оцінкою - облаштування вогневих позицій) та 50-метрову траншею з окопом квадратної форми (за оцінкою - це мінометний окоп), про що йдеться в щоденному звіті СММ ОБСЄ від 14 грудня 2020 року. Зазначено, що про факт знаходження 27 листопада в житловому районі Ясинуватої землерийної машини (ПРМ-2) йшлося у звіті СММ ОБСЄ від 28 листопада 2020 року, що "свідчить про пов'язані між собою за логікою та місцем події".

"Таким чином, представники збройних формувань РФ продовжують нехтувати своїми зобов'язаннями та грубо порушують досягнуті домовленості з дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню, незважаючи на безпеку людей, які на сьогодні проживають на тимчасово окупованій і на підконтрольній уряду України території", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА