12:15 18.12.2020

Україна сподівається залучити інвесторів та партнерів із США завдяки реформуванню ОПК - зустріч Уруського з аташе з питань оборони посольства США

2 хв читати
Україна сподівається залучити інвесторів та партнерів із США завдяки реформуванню ОПК - зустріч Уруського з аташе з питань оборони посольства США

Віце-прем’єр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський обговорив з аташе з питань оборони посольства США в Україні полковником Бріттані Стюарт питання розвитку військово-технічного співробітництва між Україною та США та ознайомив її із ходом реформ оборонно-промислової галузі України.

Як говориться в релізі служби віце-прем'єра , Уруський розповів про цілі та завдання Мінстратегпрому, а також перспективи появи в Україні оборонних холдингів.

"Створення двох холдингових державних компаній – "Оборонні системи України" та "Аерокосмічні системи України" - дозволить якісно змінити структуру ОПК, забезпечить прозорі та зрозумілі процедури у цій сенситивній сфері промисловості. Завдяки реалізації запланованих реформ Україна розраховує викликати інтерес у потенційних інвесторів та поглибити співпрацю з іноземними партнерами, зокрема із США", - наголосив Уруський.

За його словами, процес реформування оборонної промисловості країни вже розпочався, і нещодавно уряд прийняв постанову про виведення зі складу ДК "Укроборонпром" 17 підприємств, 16 з яких будуть передані до Фонду державного майна України з метою їх подальшої приватизації; ще одне перейде до сфери управління Міноборони.

Уруський також ознайомив Стюарт з поточною нормотворчою діяльністю, зокрема ситуацією навколо законопроекту "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності", а також імплементації закону "Про державні оборонні закупівлі". Він наголосив, що ці нормативно-правові акти та їх майбутнє перебувають під особливою увагою Мінстратегпрому.

Згідно з релізом, аташе з питань оборони посольства США в Україні Стюарт подякувала за відверту та змістовну розмову, а також підкреслила, що США залишаються незмінними у питанні підтримки України, прихильниками розвитку оборонної промисловості країни та поглиблення двосторонньої співпраці.

Уруський, у свою чергу, подякував за підтримку, яку США надають Україні в процесі підвищення обороноздатності держави, а також висловив зацікавленість української сторони у подальшому взаємовигідному співробітництві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА