12:55 18.12.2020

ДБР повідомило про підозру командувачу Повітряних сил, керівнику польотів та командиру в/ч у зв'язку з катастрофою АН-26 на Харківщині

2 хв читати

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру командувачу Повітряних сил Збройних сил України Сергію Дроздову, керівнику польотів та командиру військової частини у зв'язку з авіакатастрофою АН-26 неподалік від Чугуєва у Харківській області, повідомили в Бюро.

"На сьогодні ДБР... отримало докази, на підставі яких обґрунтовано підозрюються окремі особи, причетні до організації зазначених польотів, які допустили порушення у своїй службовій діяльності. На сьогодні ми вручили письмове повідомлення про підозру керівнику польотів військової частини, який цього дня здійснював управління польотами, командиру зазначеної військової частини, який затверджував план польотів із порушеннями, також повідомлено про підозру командувачу Повітряних сил ЗСУ, який вчинив недбалість щодо виконання своїх службових обов'язків, що спричинило трагедію", - сказав начальник відділу ГСУ ДБР Вадим Приймачок на брифінгу в Києві у п'ятницю.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 на автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки АН-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуєві Харківської області. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 25 осіб загинули на місці, два курсанти були госпіталізовані. Уранці 26 вересня один із госпіталізованих помер у лікарні.

За фактом авіакатастрофи було розпочато кримінальне провадження за ст. 416 (порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу та важкі наслідки) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА