18:03 18.12.2020

Татаров спростував інформацію про видачу санкції на його затримання

3 хв читати
Татаров спростував інформацію про видачу санкції на його затримання

Заступник керівника Офісу президента України Олег Татаров заявив, що інформація про видачу санкції на його затримання є помилковою.

"Інформація про нібито дачу санкції на моє затримання є брехнею. Ніхто таких санкцій нікому не давав", - написав Татаров у Telegram-каналі в п'ятницю.

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю детективи НАБУ повідомили про підозру заступнику глави Офісу президента України, якому інкримінують надання неправомірної вигоди групою осіб щодо забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта (ч.3 ст.369 КК України) в рамках розслідування справи про привласнення майна Національної гвардії України.

У САП не уточнили імені заступника глави Офісу президента України, якому повідомили про підозру, однак раніше джерела агентства "Інтерфакс-Україна" повідомили, що в.о. керівника САП Максим Грищук підписав підозру заступнику керівника Офісу президента України Олегу Татарову.

Татаров відреагував на інформацію про те, що в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав йому підозру, заявивши, що доведе свою невинуватість.

Журналіст, головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов припустив, що Татаров зник, щоб уникнути вручення підозри НАБУ. "Сьогодні в.о. голови САП Максим Грищук підписав підозру Татарову, детективи НАБУ приїхали до Офісу президента за місцем його роботи, проте з'ясувалося, що Татаров сьогодні на роботу не з'явився... Також детективи не виявили Татарова у нього вдома. Підозру передано за місцем роботи Татарова до Офісу президента", - написав Бутусов у Facebook у п'ятницю.

Раніше правоохоронці під час досудового розслідування встановили, що після підписання між МВС України та будівельною компанією договору проектування та будівництва житлового будинку на території Печерського району міста Києва, який згодом був розбудований у житловий комплекс "Аристократ", групою осіб, зокрема посадовими особами Національної гвардії України, за попередньою змовою було ухвалено рішення про укладення додаткових угод для обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг" з метою заволодіння частиною зазначеного майна під час обміну, що призвело до втрати активів на загальну суму 81 635 448,00 гривень.

У рамках розслідування Нацполіцією зазначеного факту, була призначена судова оціночно-будівельна експертиза.

"Проте з’ясувалося, що колишній народний депутат у змові з особою, яка на той час надавала йому юридичні послуги, домовився із заступником директора ДНДЕКЦ про внесення недостовірних даних до вищезазначеної експертизи. Тоді за "винагороду" у вигляді машиномісця заступник директора експертно-криміналістичного центру занизив різницю між ринковою вартістю житлових комплексів у більше ніж 11 разів - із 81 млн грн до 7 млн грн", - йдеться у повідомленні.

30 листопада 2020 року заступнику директора ДНДЕКЦ повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди). 1 грудня цього року підозру було вручено колишньому нардепу. Йому додатково інкримінується надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта - ч. 3 ст. 369 КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА