19:44 18.12.2020

ВР не підтримала кандидатуру Вітренка через інформацію про багатомільйонні бонуси від "Нафтогазу", вважає Разумков

2 хв читати
ВР не підтримала кандидатуру Вітренка через інформацію про багатомільйонні бонуси від "Нафтогазу", вважає Разумков

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що інформація про багатомільйонні грошові бонуси, отримані Юрієм Вітренком від НАК "Нафтогаз України", стала основою причиною того, що депутати не підтримали під час голосування його кандидатуру на посаду першого віце-прем'єр-міністра - міністра енергетики України.

"Багато було дискусій щодо кандидатів... Якщо ми говоримо про Вітренка, то було багато інформації про нього, і я думаю, що саме це вплинуло на результати голосування, тому що було багато і, скажімо так, не дуже позитивної для нього інформації", - сказав Разумков в ефірі телеканалу "Прямий" у п'ятницю.

"Була дуже жвава дискусія на фракції (на засіданні фракції партії "Слуга народу" в понеділок - ІФ): хтось підтримав Юрія Юрійовича, хтось виступав проти, зокрема звучали запитання, пов'язані з 94 мільйонами, а після цього 170 мільйонами виплат як бонуси за його попередню діяльність, яка була ним організована у "Нафтогазі". І вже тоді частина фракції висловлювала іншу позицію і не підтримувала цю кандидатуру", - додав спікер.

На уточнювальне запитання про те, яким все-таки був головний контраргумент проти Вітренка, Разумков припустив, що, найімовірніше, це і були "гроші, отримані як бонуси від "Нафтогазу". "Я думаю, це було тим, що розділило залу", - сказав він.

Голова Верховної Ради додав, що і сам не підтримував кандидатуру Вітренка на посаду першого віце-прем'єра - міністра енергетики.

Як повідомлялося, Верховна Рада не змогла призначити Юрія Вітренка на посаду першого віце-прем'єр-міністра - міністра енергетики України. Відповідну постанову на засіданні в четвер підтримали 186 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА