20:01 18.12.2020

Місія МВФ розпочне перший перегляд програми stand by для України з 21 до 23 грудня

2 хв читати
Місія МВФ розпочне перший перегляд програми stand by для України з 21 до 23 грудня

Місія МВФ розпочне перший перегляд кредитної угоди для України у форматі stand-by у період із 21 до 23 грудня, йдеться в заяві постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана в п'ятницю ввечері.

"З огляду на обставини пандемії COVID, місія проводитиме дистанційне обговорення з владою України останніх актуальних економічних подій, а також заходів і реформ, необхідних для завершення першого перегляду", - зазначив він.

Люнгман додав, що місія планує відновити зустрічі після завершення новорічних свят у січні 2021 року.

МВФ 9 червня цього року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на SDR3,6 млрд (майже $5 млрд) з негайним виділенням $2,1 млрд першого траншу.

Після виділення першого траншу було намічено чотири перегляди програми - за підсумками червня, вересня і грудня цього року, а також червня 2021 року із завершенням цих переглядів відповідно 1 вересня та 1 грудня цього року і 15 травня і 15 жовтня - наступного. Розміри другого і третього траншу - по $700 млн, третього - $560 млн і завершального четвертого - $980 млн. Передбачалося, що віртуальна місія щодо першого перегляду програми працюватиме 13-23 липня, проте цей план був порушений.

За даними інформованих джерел агентства "Інтерфакс-Україна", програму stand-by фактично було поставлено "на паузу" через дії з боку української сторони, які поставили під сумніви базові принципи співпраці за програмою. Однак заяви президента Володимира Зеленського про прихильність реформам і боротьбі з корупцією і низка конкретних кроків, зокрема ухвалення держбюджету-2021 і відновлення оргструктури Нацбанку, дозволили заявити про місію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА