20:17 18.12.2020

Зеленський вітає рішення МВФ розпочати місію в Україні щодо кредитної угоди

2 хв читати
Зеленський вітає рішення МВФ розпочати місію в Україні щодо кредитної угоди

Президент України Володимир Зеленський вітає рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) про роботу місії щодо перегляду кредитної угоди для України у форматі stand-by.

"Я вітаю рішення МВФ розпочати свою місію в Україні 21-23 грудня. Через COVID-19 місія буде на онлайн-зв'язку для перегляду угоди у форматі stand-by. Україна залишається надійним партнером МВФ, адже наша співпраця принесе користь українському народу", - написав Зеленський у своєму Twitter у п'ятницю.

Як повідомлялося, місія МВФ розпочне перший перегляд кредитної угоди для України у форматі stand-by в період з 21 до 23 грудня. З огляду на обставини пандемії COVID-19, місія проводитиме дистанційне обговорення з владою України актуальних економічних подій, заходів та реформ, необхідних для завершення першого перегляду. Після завершення новорічних свят у січні 2021 року місія планує відновити зустрічі.

МВФ 9 червня цього року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на SDR3,6 млрд (майже $5 млрд) з негайним виділенням $2,1 млрд першого траншу.

Після виділення першого траншу було намічено чотири перегляди програми - за підсумками червня, вересня і грудня цього року, а також червня 2021 року із завершенням цих переглядів відповідно 1 вересня та 1 грудня цього року і 15 травня і 15 жовтня - наступного. Розміри другого і третього траншу - по $700 млн, третього - $560 млн і завершального четвертого - $980 млн. Передбачалося, що віртуальна місія щодо першого перегляду програми працюватиме 13-23 липня, проте цей план був порушений.

За даними інформованих джерел агентства "Інтерфакс-Україна", програму stand-by фактично було поставлено "на паузу" через дії з боку української сторони, які поставили під сумніви базові принципи співпраці за програмою. Однак заяви президента Володимира Зеленського про прихильність реформам і боротьбі з корупцією і низка конкретних кроків, зокрема ухвалення держбюджету-2021 і відновлення оргструктури Нацбанку, дозволили заявити про місію.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА