07:39 19.12.2020

Адвокат Татарова: НАБУ розслідує справу про паркування, а не аферу з квартирами Нацгвардії

2 хв читати
Адвокат Татарова: НАБУ розслідує справу про паркування, а не аферу з квартирами Нацгвардії

Кримінальне провадження НАБУ щодо заступника керівника Офісу Президента України Олега Татарова стосується знижки на паркування в одному з житлових комплексів Києва, а не справи про "квартири для Нацгвардії", повідомив адвокат Татарова Олександр Кузьменко.

"У засобах масової інформації поширюються недостовірні відомості про предмет досудового розслідування у кримінальному провадженні, за яким нібито сьогодні повідомили підозру моєму клієнту Олегу Татарову. Так, за повідомленнями ЗМІ, йдеться про справу "квартир для Нацгвардії". Насправді, йдеться про фальсифікації НАБУ кримінального провадження про знижку на паркувальне місце в одному з житлових комплексів Києва", - написав Кузьменко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у п'ятницю ввечері.

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю детективи НАБУ повідомили про підозру Татарову, якому інкримінується надання неправомірної вигоди групою осіб щодо забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта (ч.3 ст.369 КК України) в рамках розслідування справи про привласнення майна Національної гвардії України.

Татаров відреагував на це заявою, що доведе свою невинність.

Журналіст, головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов припустив, що Татаров зник, щоб уникнути вручення підозри НАБУ.

Пізніше Татаров заявив, що інформація про видачу санкції на його затримання є помилковою.

Раніше правоохоронці в ході досудового розслідування встановили, що після укладення між МВС України і будівельною компанією договору проектування та будівництва житлового будинку на території Печерського району Києва, який згодом був перебудований в житловий комплекс "Аристократ", групою осіб, зокрема, посадовими особами Нацгвардії України, за попередньою змовою було прийнято рішення про укладення додаткових угод для обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг" з метою заволодіння частиною зазначеного майна при обміні, що призвело до втрати активів загальною сумою 81 635 448 грн.

У рамках розслідування Нацполіцією зазначеного факту була призначена судова оціночно-будівельна експертиза.

"Однак з'ясувалося, що колишній народний депутат у змові з особою, яка в той час надавала йому юридичні послуги, домовився із заступником директора ДНДЕКЦ про внесення недостовірних даних у вищезазначеній експертизі. Тоді за "винагороду" у вигляді машиномісця заступник директора експертно-криміналістичного центру занизив різницю між ринковою вартістю житлових комплексів у більш ніж 11 разів - з 81 млн грн до 7 млн грн", - зазначено в повідомленні.

30 листопада 2020 р заступнику директора ДНДЕКЦ повідомлено про підозру в ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди). 1 грудня поточного року підозру було вручено колишньому нардепу. Йому додатково інкримінується надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта - ч.3 ст.369 КК України.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА