12:59 19.12.2020

Командувач Повітряних сил про катастрофу Ан-26: я неодноразово висловлював пропозиції щодо модернізації техніки

2 хв читати
Командувач Повітряних сил про катастрофу Ан-26: я неодноразово висловлював пропозиції щодо модернізації техніки

Командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов, якому оголосили підозру у зв'язку з катастрофою Ан-26 в Харківській області, заявив, що неодноразово висловлював пропозиції щодо модернізації техніки.

"Я хочу сказати, що неодноразово висловлював пропозиції щодо модернізації, стану техніки. І якби керівництво на рівні керівництва держави прислухалося б – про морально-застарілу техніку і придбання сучасної, може, і не було б такого результату", – сказав він в ефірі програми "Свобода слова" Савіка Шустера в п'ятницю.

Командувач Повітряних сил сказав, що після оголошення підозри задає собі запитання: "з якою метою і для чого все це робиться? Хто і які цілі переслідує?"

Він вважає, що наразі на бойових генералів з проукраїнською позицією йде тиск. "Особливо на тих, які з перших хвилин, з перших годин брали участь в антитерористичній операції", – сказав командувач Повітряних сил.

Дроздов зазначив, що його підозра нараховує 30 сторінок і в ній визначено все, починаючи з військової дисципліни в бригаді, порядку організації та підготовки льотчиків. "Хоча якщо подивитися на самі повітряні сили, вони складаються не тільки з командування, а й з інших стволів, які контролюють льотну підготовку, підготовку екіпажів, безпеку польотів. У мене є три заступники, у мене є двоє командувачів, підлеглих. У мене є Харківський університет, в якому також є люди, які готують і рішення, і пропозиції, і програми. А всі ці заходи, які перераховані в підозрі, висловлюються особисто мені", – підсумував він.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 на автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки АН-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуєві Харківської області. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 25 осіб загинули на місці, два курсанти були госпіталізовані. Уранці 26 вересня один із госпіталізованих помер у лікарні.

18 грудня стало відомо, що Державне бюро розслідувань повідомило про підозру командувачу Повітряних сил Збройних сил України Сергію Дроздову, керівнику польотів і командиру військової частини у зв'язку з авіакатастрофою АН-26 неподалік Чугуєва в Харківській області.

Підозру керівництву управління польотами пред'явлено за ст.416 КК (Порушення польотів або підготовки до них), а командувачу повітряних сил – за ст. 425 КК (недбале ставлення до військової служби).

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА