16:40 19.12.2020

Суд виправдав екс-чиновника Львівської міськради, обвинуваченого у справі Грибовицької трагедії

2 хв читати
Суд виправдав екс-чиновника Львівської міськради, обвинуваченого у справі Грибовицької трагедії

Галицький районний суд Львова виніс виправдувальний вирок у справі екс-начальника управління житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Юрія Гольця, обвинуваченого у службовій недбалості після пожежі та загибелі людей на Львівському міському сміттєвому полігоні.

Згідно з даними Держреєстру судових рішень, вирок було винесено 14 грудня і внесено до реєстру 18 грудня.

"За звинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 КК України (службова недбалість, що призвела до тяжких наслідків), визнати невинним і виправдати", – зазначено в тексті вироку.

Прокуратура вимагала визнати Гольця винним у тому, що він як посадова особа не вживав заходів для забезпечення стійкості полігону твердих побутових відходів, що призвело до тяжких наслідків, зокрема і до загибелі трьох пожежників і зникнення співробітника комунального підприємства "Збиранка".

Але під час судового розгляду колегія суддів під керівництвом Ірини Волоско дійшла висновку, що звинувачення щодо Юрія Гольца в тому, що він "не вжив інженерних заходів для забезпечення стійкості полігону як споруди, його довговічності і безпеки для навколишнього природного середовища, а також у незабезпеченні підприємством під час складування відходів безпечних величин відходів укосів полігону, належне його ущільнення і пересипання ізолюючим матеріалом", не знайшли свого підтвердження.

Також суд виправдав Гольця від звинувачень у тому, що він своїми діями завдав матеріальних збитків на загальну суму 1,331 млн грн. За версією звинувачення, йшлося про витрати на авіапаливо для проведення робіт під час гасіння пожежі, витрати на рятувально-пошукові роботи та на виплати одноразової матеріальної допомоги сім'ям загиблих співробітників ДСНС.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

Як повідомлялося, 30 травня 2016 року під час гасіння пожежі на Львівському міському полігоні твердих побутових відходів стався зсув, унаслідок якого загинули троє пожежників, а також безвісти зник співробітник КП "Збиранка", пізніше визнаний загиблим в судовому порядку.

Незабаром правоохоронні органи відкрили низку кримінальних проваджень, зокрема і проти Юрія Гольця, який обіймав на момент аварії посаду начальника управління житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА