22:14 19.12.2020

Біля узбережжя Нігерії пірати захопили судно з українцями

2 хв читати
Біля узбережжя Нігерії пірати захопили судно з українцями

У водах Гвінейської затоки озброєні пірати захопили судно STEVIA і взяли в заручники 8 членів його екіпажу, серед яких 6 українців, повідомила прес-служба посольства України в Нігерії.

"За наявними в Посольстві даними, 16.12.2020 в Гвінейській затоці групою невстановлених осіб здійснено напад на судно "STEVIA" (прапор Камеруну), в результаті якого зловмисниками було захоплено та вивезено у невідомому напрямі 8 членів екіпажу судна, з яких 6 – громадяни України (всього на судні перебувало 15 осіб). Решта екіпажу під час нападу встигли потрапити у захисне приміщення та залишилися на судні", - йдеться в повідомленні.

Наразі судно знаходиться в порту м.Лагос (Нігерія). Консул підтримує зв'язок з українськими моряками, які перебувають на борту судна.

Як зазначається, дипвідомство спільно з нігерійськими компетентними органами і представником компанії-судновласника вживають відповідних заходів реагування. Поки деталі переговорного процесу не розголошуються.

У посольстві наголосили, що справа перебуває на особливому контролі в Міністерстві закордонних справ України та причетних закордонних дипломатичних установах України.

У свою чергу портал Seafarers Journal в Фейсбуці повідомляє, що на судно напали озброєні пірати, які взяли в заручники вісьмох членів екіпажу, серед яких шестеро українців, і зникли в невідомому напрямку.

За даними дочки одного із заручників, у полон потрапили капітан судна, старший помічник капітана, другий помічник, старший механік, електромеханік і вайпер.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА