09:02 20.12.2020

Українсько-американські відносини можуть бути посилені завдяки глибоким відносинам з Україною Байдена, переконаний Зеленський

2 хв читати
Українсько-американські відносини можуть бути посилені завдяки глибоким відносинам з Україною Байдена, переконаний Зеленський

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що українсько-американські відносини можуть бути посилені завдяки тому, що новообраний президент США Джо Байден до свого президентства мав глибокі відносини з Україною, повідомила прес-служба Офісу президента.

"Новий президент Джо Байден ... ще до свого президентства, так би мовити, мав глибокі відносини з Україною і добре розуміє росіян, добре розуміє різницю між Україною і Росією і, мені здається, добре розуміє ментальність українців. Це дуже допоможе посилити ці відносини і додати в процесі врегулювання війни на Донбасі і деокупацію наших територій. Мені здається, США можуть сильно додати, дуже сильно", - сказав Зеленський в інтерв'ю для The New York Times.

На думку Зеленського, самі жителі США антиукраїнської риторики не дозволять нікому, хто представляє американську владу. "Америка дійсно доводить свою підтримку, ми вдячні за санкційну політику - вона серйозна. І про кримські санкції, і про "Північний потік"- це для нас було стратегічно (важливо - ІФ), і це було дуже складно".

Зеленський зазначив, що стосовно "Північного потоку" США "точно зіграли головну скрипку".

"Тому я повинен подякувати за це Сполученим Штатам періоду Дональда Трампа і його адміністрації. Я вдячний за те, що ми стали партнерами НАТО з розширеними можливостями, за всі санкційні дії проти Росії, а також за навчання з НАТО. Наші відносини не припиняються. Що стосується економіки, я вважаю, що цих відносин було мало", - заявив президент.

Глава української держави додав, що для України є важливими меседжі Байдена щодо концепту глобального стратегічного бачення безпеки в Європі. "Якщо ми говоримо про безпеку в Європі, то єдина війна в Європі сьогодні - це війна на Донбасі. Це війна, війна саме України", підсумував Зеленський.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА