19:03 20.12.2020

Правозахисникам відомо про 140 затриманих на недільних акціях протесту в Білорусі

1 хв читати
Правозахисникам відомо про 140 затриманих на недільних акціях протесту в Білорусі

За даними незареєстрованого в Білорусі правозахисного центру "Весна" кількість затриманих на акціях протесту в республіці в неділю досягла 140 людей.

Найбільше затриманих у Мінську. Правозахисникам відомо також про затримання в Бресті, Вітебську, Гродно, Новополоцьку, Борисові, міських селищах Радошковичі і Сміловичі (Мінська область), Солігорськ і селищі Боровляни (Мінський район).

Як повідомляє в своєму телеграм-каналі страйковий комітет "Білоруськалій", в Солігорську серед затриманих співголова страйкому Анатолій Бокун і інші члени комітету.

Несанкціоновані акції протесту пройшли в різних районах білоруської столиці та інших містах республіки, люди з біло-червоно-білою символікою збиралися в колони. Точну кількість учасників оцінити складно. Силовики перешкоджали проведенню маршів, проводили затримання.

За даними ГУВС Мінміськвиконкому, в білоруській столиці затримано близько 100 осіб.

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА