19:08 20.12.2020

Вакцини ефективні також проти нового різновиду COVID-19

2 хв читати
Вакцини ефективні також проти нового різновиду COVID-19

Вакцини, розроблені проти коронавірусу COVID-19, також повинні діяти проти його нового різновиду, причин сумніватися в цьому немає, заявив колишній головний санітарний лікар США Вівек Мерфі, знову висунутий на цю посаду Джо Байденом, який переміг на виборах.

"Немає жодних причин вважати, що розроблені вакцини не будуть ефективні і проти цього вірусу", - сказав він телеканалу ABC.

Він нагадав, що у фахівців немає доказів, що свідчать про більш високу смертоносність нового штаму вірусу.

Мерфі також повторив, що основні засоби боротьби з передачею вірусу залишаються колишніми - носити маски, дотримуватися дистанції і мити руки.

Раніше фахівець служби громадської охорони здоров'я Англії доктор Сьюзан Гопкінс розповіла телеканалу Sky news, що новий різновид коронавірусу COVID-19 був виявлений на південному сході Англії ще у вересні. Однак уряд було проінформовано про зміну епідеміологічної ситуації лише 11 грудня, коли новий штам почав активніше поширюватися країною.

"Аналогічні штами знайшли в Данії та Австралії, а також дуже схожі варіанти зафіксували в ПАР, Нідерландах та інших країнах", - додала вона.

Напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон повідомив, що британська влада ухвалила рішення з неділі ввести максимально жорсткі обмежувальні заходи на пересування жителів Лондона і майже всього південного сходу Англії. Джонсон пояснив, що багато в чому прийняв рішення про локдаун, враховуючи поширення в Англії нового різновиду коронавірусу COVID-19. За словами прем'єра, новий вид вірусу - не більш небезпечний, ніж початковий COVID-19, проте поширюється швидше.

Пізніше Нідерланди, Бельгія та Італія у зв'язку з цією загрозою прийняли рішення припинити приймати авіарейси з Великої Британії. Крім цього, в Ізраїлі заборонили в'їзд із Сполученого Королівства для всіх осіб, окрім ізраїльтян.

Також стало відомо про рішення влади Австрії більше не брати рейси з Британії, хоча про точні терміни початку дії цих заходів не повідомлялося. У ФРН, за даними агентства Associated Press, теж стали розглядати варіант з обмеженням або скасуванням рейсів з Британії; про аналогічні плани повідомляли і в Міністерстві охорони здоров'я Ірландії. Тим часом, в Чехії посилили карантинні заходи проти осіб, які прибувають в країну з території Сполученого Королівства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА