19:15 20.12.2020

Трамп не здатний зрозуміти загрози з боку РФ - сенатор Ромні

2 хв читати
Трамп не здатний зрозуміти загрози з боку РФ - сенатор Ромні

Американський президент Дональд Трамп не може усвідомити весь ступінь небезпеки, який представляє РФ для США, заявив телеканалу NBC сенатор-республіканець Мітт Ромні (штат Юта) в зв'язку з недавніми кібератаками на низку федеральних відомств.

"Я був розчарований коментарями президента на цю тему (кібератак - ІФ). Але я думаю, нам треба визнати, що у президента - сліпота в тому, що стосується Росії", - сказав він.

Ромні при цьому нагадав, що ЦРУ, АНБ і Пентагон дійшли висновків, що до атаки причетна РФ, і що йдеться "про надзвичайно руйнівне вторгнення" в кіберпросторі.

"Він (Трамп - ІФ) не хоче визнавати Росію проблемою, якою вона є, і вкрай шкідливим гравцем на світовій арені", - повторив Ромні.

Він зробив висновок, що РФ є геополітичним суперником Вашингтона, готовим виступати проти США "на будь-якому фронті". Сенатор зазначив необхідність для США виробити ясний підхід, як взаємодіяти з Росією. "(Кібератаки - ІФ) вимагають відповіді, і відповідь, яка, як ви очікуєте, станеться, матиме місце в кіберпросторі", - сказав Ромні.

Водночас він не став робити припущення, які форми може прийняти відповідь США, лише зазначив, що країні потрібно відреагувати якнайшвидше.

Раніше американські ЗМІ повідомили, що хакери, пов'язані з іноземним урядом, зламали системи, що належать міністерству фінансів США, міністерству внутрішньої безпеки, Національному управлінню телекомунікацій і інформації (NTIA) Мінторгу США, а також мережі Пентагону, Міненерго і NNSA.

У компанії Microsoft дійшли висновків, що під ударом опинилися 40 організацій, переважно, в США.

Згідно з даними ЗМІ, група хакерів, підтримувана урядом іноземної держави, отримала доступ до систем відомств і викрала дані. За твердженням газети Washington Post, за кібератаками стоїть хакерська група APT29 або Cozy Bear, що працює на російську зовнішню розвідку.

Однак, як стало відомо агентству Associated Press, Білий дім вже підготував заяву з офіційними обвинуваченнями Росії у недавніх кібератаках на американські установи, однак отримав вказівку утриматися від її публікації.

Як заявив напередодні президент США Дональд Трамп, недавня кібератака на американські федеральні відомства не така страшна, як про неї повідомляли ЗМІ. Крім того, Трамп не виключив, що атаку могла провести зовсім не Росія. "Коли щось відбувається, ЗМІ хором починають говорити про російський слід. Це їх пріоритет, оскільки перш за все через фінансові причини вони до смерті бояться обговорювати варіант, згідно з яким за всім цим стоїть Китай. А таке можливо", - зазначав президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА