19:39 20.12.2020

Новий різновид Covid виявили в Англії ще в вересні, але спочатку не надали цьому значення

2 хв читати
Новий різновид Covid виявили в Англії ще в вересні, але спочатку не надали цьому значення

Новий різновид коронавірусу COVID-19, що розповсюджується швидше, був виявлений на південному сході Англії ще в вересні, заявила телеканалу Sky news фахівець Служби громадської охорони здоров'я Англії - виконавчого органу МОЗ Великої Британії - доктор Сьюзан Гопкінс.

"Спочатку він (різновид - ІФ) був знайдений у пацієнта в вересні, сказала доктор Гопкінс, а повний геном був розшифрований у жовтні", - зазначає Sky news.

За її словами, спочатку фахівці не надали цьому значення, оскільки віруси часто мутують. Однак до кінця листопада були зафіксовані осередки нового типу COVID-19 у графстві Кент, а захворюваність не знижувалася, незважаючи на прийняті обмежувальні заходи. В результаті уряд було проінформовано 11 грудня про зміну епідеміологічної ситуації.

Вона повідомила, що переважно цей тип COVID-19 зафіксовано в Лондоні і на сході Англії, проте в невеликих кількостях він також був виявлений в кожному регіоні Англії, в Вельсі і Шотландії.

"Аналогічні штами знайшли в Данії та Австралії, а також дуже схожі варіанти зафіксували в ПАР, Нідерландах та інших країнах", - додала вона.

Напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон повідомив, що британська влада ухвалила рішення з неділі ввести максимально жорсткі обмежувальні заходи на пересування жителів Лондона і майже всього південного сходу Англії. Джонсон пояснив, що багато в чому прийняв рішення про локдаун, враховуючи поширення в Англії нового різновиду коронавірусу COVID-19. За словами прем'єра, новий вид вірусу - не більш небезпечний, ніж початковий COVID-19, проте поширюється швидше.

Пізніше Нідерланди, Бельгія та Італія у зв'язку з цією загрозою прийняли рішення припинити приймати авіарейси з Великої Британії.

Також стало відомо про рішення влади Австрії більш не брати рейси з Британії, хоча про точні терміни початку дії цих заходів не повідомлялося. У ФРН, за даними агентства Associated Press, теж стали розглядати варіант з обмеженням або скасуванням рейсів з Британії. Тим часом, у Чехії посилили карантинні заходи проти осіб, які прибувають в країну з території Сполученого Королівства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 13 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні два кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ППО ліквідувала 13 ударних БПЛА у двох областях України

4 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Завершується судовий розгляд у справі Google щодо порушення антимонопольного законодавства

Кличко: сильної, демократичної та безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може

USAID анонсувала пакет допомоги аграрному сектору України на $60 млн

G-7 розглядає план надання Україні допомоги в розмірі 50 мільярдів доларів за ініціативою США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА