21:56 20.12.2020

Франція призупиняє транспортне сполучення з Великою Британією на дві доби

2 хв читати
Франція призупиняє транспортне сполучення з Великою Британією на дві доби

Франція тимчасово призупинить транспортний рух з Великою Британією, зважаючи на ситуацію з новою мутацією COVID-19, повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на заяву міністра-делегата транспорту при міністрі комплексних екологічних перетворень Жан-Батиста Джеббарі.

Рада з санітарного захисту вирішила, що французька влада призупинятиме транспортне сполучення з Великою Британією до Франції, починаючи з опівночі неділі, оголосив міністр-делегат.

"Це стосується пасажирського і товарного транспорту", - уточнив Джеббарі. Він також пояснив, що це обмеження діятиме протягом 48 годин в очікуванні узгодженого рішення на рівні Євросоюзу.

Як оголосив напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, британська влада ухвалила рішення з неділі ввести максимально жорсткі обмежувальні заходи на пересування жителів Лондона і майже всього південного сходу Англії.

"Ми не можемо зустріти Різдво так, як планували", - сказав він на прес-конференції.

Джонсон пояснив, що багато в чому прийняв рішення про "локдаун", з огляду на поширення в Англії нового різновиду коронавірусу COVID-19. За словами прем'єра, новий вид вірусу - не більш небезпечний, ніж "початковий" COVID-19, проте поширюється швидше.

Прем'єр зазначив, що це рішення, прийняте перед святами, далося йому нелегко. "Однак, коли вірус змінює тактику нападу, нам слід міняти тактику оборони", - сказав він.

Влада Шотландії та Вельсу, зі свого боку, також повідомила про плани посилення обмежувальних заходів.

У неділю влада Бельгії і Нідерландів оголосила про тимчасове припинення авіаційного та залізничного сполучення з Великою Британією через побоювання занести новий різновид вірусу на континентальну частину Європи. Аналогічні рішення розглядаються у ще низці країн Європейського союзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА