07:27 21.12.2020

Байден не обговорюватиме справи сина з кандидатами в генпрокурори

2 хв читати
Байден не обговорюватиме справи сина з кандидатами в генпрокурори

Прес-секретар обраного президента США Джо Байдена Джен Дженніфер Псакі повідомила, що він не буде обговорювати справи свого сина Гантера з жодним з потенційних кандидатів на пост генерального прокурора.

"Він не буде обговорювати це ні з ким із тих, кого розглядає на цю посаду, і не буде обговорювати це з майбутнім генеральним прокурором", - сказала вона в ефірі телеканалу Fox News.

За її словами, "це буде прерогативою майбутнього генерального прокурора і його команди, щоб визначити, як вести будь-яке розслідування".

Водночас, Дженніфер Псакі зазначила, що обраний президент шукає на пост генпрокурора людину, "чесність якої знаходиться на найвищому рівні".

Раніше Джо Байден заявив, що розслідування фінансової діяльності щодо його сина Гантера направлено насамперед проти нього самого.

"Це (розслідування - ІФ) як зазвичай, спрямоване проти мене. Думаю, що це один із видів брудної гри", - сказав обраний президент в ефірі "Пізнього шоу Стівена Колберта".

Він зазначив, що "повністю довіряє синові" і його "не турбують жодні звинувачення на його адресу".

Як повідомлялося, міністерство юстиції США в рамках розслідування фінансової діяльності Гантера запросило інформацію, що стосується, зокрема, його роботи в українській компанії Burisma в той час, коли Джо Байден був віце-президентом США при президенті Бараку Обамі.

Зокрема, вивчається безліч фінансових питань, зокрема ті, чи порушував Гантер Байден і його спільники податкові закони і закони про відмивання грошей у ділових відносинах із зарубіжними країнами, включно з Китаєм.

Президент США Дональд Трамп неодноразово закликав з'ясувати, яким чином молодший Байден отримав високу посаду члена правління в Burisma. Трамп обвинувачує Байдена-старшого у використанні свого службового становища для допомоги бізнесу сина.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА